Acasă Uncategorized Bucuresti: ANCOM modifica regimul de autorizare a furnizorilor de retele sau servicii...

Bucuresti: ANCOM modifica regimul de autorizare a furnizorilor de retele sau servicii de comunicati electronice

DISTRIBUIȚI

93595 – 06092010 –  ANCOM supune consultării publice un proiect de modificare a Deciziei nr. 338/2010 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice.

În urma reuniunilor cu industria, ANCOM a constatat că sunt necesare anumite modificări menite să clarifice modul de completare a Fişei de descriere a reţelelor şi serviciilor şi a Listei localităţilor în care se furnizează efectiv reţele publice terestre la punct fix pe suport fizic. 

Întrucât anumiţi furnizori au solicitat clarificări în ceea ce priveşte completarea Fişei de descriere a reţelelor şi serviciilor în cazul retransmisiei serviciilor de programe media audiovizuale utilizând tehnologia IP, ANCOM a completat Fişa cu enumerarea exemplificativă a tehnologiilor actuale – CATV, DVB-C/Mx şi IPTV – utilizate pentru retransmisia programelor media audiovizuale.

În cadrul fişei de descriere a reţelelor şi serviciilor (anexa 3 a Deciziei nr. 338/2010), ANCOM propune introducerea unei secţiuni noi cu scopul de a obţine informaţii exacte referitoare la infrastructura (proprie sau aparţinând unui terţ) utilizată de operatori pentru furnizarea fiecărui serviciu indicat în autorizarea generală.

Proiectul de decizie supus consultării publice propune şi introducerea unui set de parametri tehnici pentru reţelele de comunicaţii electronice utilizate pentru retransmisia serviciilor de programe audiovizuale. Măsurile propuse sunt menite să protejeze interesele utilizatorului final în relaţia acestuia cu furnizorii, parametrii tehnici propuşi fiind esenţiali pentru asigurarea existenţei unor reţele publice de comunicaţii electronice capabile să retransmită serviciile de programe audiovizuale la un nivel al semnalului care să reflecte corect din punct de vedere tehnic programele audiovizuale retransmise în cadrul reţelei.

Furnizorii care au fost deja autorizaţi să furnizeze reţele/servicii de comunicaţii electronice în baza Deciziei preşedintelui ANCOM nr. 338/2010 nu mai trebuie să transmită o nouă fişă de descriere a reţelelor şi serviciilor. Pentru a nu crea o situaţie defavorabilă celor care se află în curs de reautorizare, vechile formulare vor fi utilizate în paralel cu noile formulare pentru o perioadă de 10 zile de la data intrării în vigoare a proiectului. 

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 7 octombrie 2010, pe adresa sediului central ANCOM – Str. Delea Nouă 2, sector 3, Bucureşti, sau direct la registratura ANCOM. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise şi prin fax la numărul +40372 845 404 sau prin e-mail. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.