Acasă Uncategorized Chisinau: Mihai Ghimpu: “Constitutia ma obliga sa dizolv Parlamentul!”

Chisinau: Mihai Ghimpu: “Constitutia ma obliga sa dizolv Parlamentul!”

DISTRIBUIȚI

93594 – 06092010 –  Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat că este obligat de Constituţie să dizolve Parlamentul, după invalidarea referendumului de duminică, relatează Jurnal de Chişinău. „Constituţia mă obligă să dizolv Parlamentul”, a declarat preşedintele Ghimpu.

„Politica antistatală a comuniştilor, lipsa consolidării Alianţei pentru Integrare Europeană – toţi am crezut că putem merge pe cont propriu, deja – şi indiferenţa cetăţenilor sunt motivele prezenţei extrem de scăzute la vot”, a spus el.

Ghimpu este de părere că Alianţa a informat în mod suficient cetăţenii despre referendum, dar admite că liderii formaţiunilor din cadrul acestei coaliţii, aflate la putere, nu s-au concentrat suficient asupra referendumului. „Societatea nu a fost informată prost. Problema este că (liderii coaliţiei) nu s-au concentrat asupra referendumului. Am încercat dezbateri asupra unor subiecte care, probabil, au supărat alegătorii”, a declarat şeful interimar al statului.

„Eu am soluţii întotdeauna, dar vreau să am şi oameni cu care să le realizez”, a spus Ghimpu, răspunzând jurnaliştilor care l-au întrebat ce va face în continuare sau dacă are „vreun as în mânecă”.

Referendumul din Republica Moldova a eşuat, potrivit datelor prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, care a anunţat o prezenţă la vot de 29,05 la sută, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din populaţia cu drept de vot. Pentru validarea referendumului, era nevoie de prezenţa a 33,3 la sută din alegători. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.