Acasă Uncategorized Bucuresti: Autoritatile de la Bruxelles verifica progresele in securizarea frontierelor Romaniei, viitoare...

Bucuresti: Autoritatile de la Bruxelles verifica progresele in securizarea frontierelor Romaniei, viitoare granite Schengen

DISTRIBUIȚI

93931 – 16092010 – O delegaţie a Agenţiei FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Frontierelor Externe ale Uniunii Europene) condusă de directorul executiv, Ilkka Laitinen, se află în vizită în ţara noastră.

Scopul principal al acestei întâlniri constă în prezentarea, de către autorităţile române, a progreselor înregistrate pe linia securizării frontierelor României, viitoare graniţe Schengen, precum şi optimizarea cooperării dintre Agenţie şi Poliţia de Frontieră Română.

Astăzi, delegaţia Frontex, însoţită de inspectorul general al PFR, chestorul de poliţie Ioan Buda, se află la Constanţa şi Tulcea, pentru a vizita Sistemul integrat complex de observare, supraveghere şi control al traficului la Marea Neagră (SCOMAR).

SCOMAR este un sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologia de ultimă oră, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoaşterea şi identificarea navelor care desfăşoară activităţi ilegale de trafic la Marea Neagră şi care are ca principale obiective observarea, supravegherea şi controlul frontierei româneşti la Marea Neagră.

Pe parcursul vizitei, cele două delegaţii vor stabili concret modalităţile de cooperare în lupta împotriva migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere. 

În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire oficială între reprezentanţii conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi delegaţiei FRONTEX, fiind vizitat Biroul SIRENE – unic punct de contact între autoritãtile poliţieneşti şi vamale dintre un stat membru Schengen şi birourile naţionale ale celorlalte state membre – şi Centrul SECI pentru Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere – structură de cooperare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu participare internaţională, cu statut de misiune diplomatică pe teritoriul României. . www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.