Acasă Uncategorized Bucuresti: Cabinetul Boc V e gata. Nu se cunoaste inca pozitia presedintelui...

Bucuresti: Cabinetul Boc V e gata. Nu se cunoaste inca pozitia presedintelui Traian Basescu

DISTRIBUIȚI

Lista noilor miniştrilor care vor intra în cabinetul Boc V a fost prezentată de premier joi seara, la sfârşitul şedinţei Colegiului Director al PDL. Premierul a confirmat, de fapt, ceea ce ziariştii aflaseră deja cu cel puţin o oră înaintea anunţului oficial. 

La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în locul lui Mihail Dumitru a fost propus deputatul Valeriu Tabără. La Ministerul Finanţelor Publice, în locul lui Sebastian Vlădescu este propus Gheorghe Ialomiţianu, iar la Ministerul Muncii, Familiei şi Protectiei

 Sociale, în locul lui Mihai Şeitan este propus deputatul Nelu Ioan Botiş. În ceea ce priveşte celelalte trei portofolii, sunt propuşi Valerian Vreme, pentru ministerul Comunicaţiilor, Ioan Ariton, în locul lui Adriean Videanu, la ministerul Economiei şi Industriilor, şi Anca Boagiu, în locul lui Radu Berceanu, la Transporturi. „Am convingerea că acestă nouă echipă guvernamentală va permite României ducerea la bun sfârşit a reformelor şi creşterea economică a ţării”, a spus premierul după ce a anunţat lista miniştrilor remaniaţi.

 

 

Potrivit premierul Emil Boc, ocupanţii ultimelor trei portofolii şi-au pus mandatul la dispoziţia partidului, nefiind vorba despre o demitere. Premierul a mulţumit tuturor celor care au făcut parte până acum din cabinet: „Au fost oameni de echipă, sunt colegi adevăraţi şi-au pus toată expertiza profesională în sprijinul ţării”.

Deşi în şedinţa de miercuri seara se decisese doar remanierea cabinetului, fiind respinsă varianta depunerii mandatului întregului cabinet, propunerea a fost reluată şi în şedinţa de joi. În fruntea celor care au cerut capul premierului s-a aflat Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, susţinută de alţi membri PDL apropiaţi preşedintelui Traian Băsescu: Raluca Turcan, Roberta Anastase, Cezar Preda etc. La finalul şedinţei membrii acestui nucleu pro-prezidenţial au ieşit vizibil nervoşi, alegându-şi cu prudenţă cuvintele pentru declaraţiile de presă.

 Nu se ştie încă dacă lista pe care premierul o va înainta preşedintelui cu propunerile pentru remaniere va fi acceptată de şeful statului, având în vedere informaţiile care au circulat în ultima vreme în presă, potrivit cărora Traian Băsescu ar fi cerut, în două rânduri, demisia lui Emil Boc. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.