Acasă Uncategorized Bucuresti: Peste 1200 de tarani vor vinde in noua Piata Obor

Bucuresti: Peste 1200 de tarani vor vinde in noua Piata Obor

DISTRIBUIȚI

94054 – 21092010 – În prag de toamnă, peste 1240 de ţărani din toate zonele tradiţional agricole ale ţării vor veni în Sectorul 2 pentru a umple cu legume şi fructe de cea mai bună calitate şi la cele mai mici preţuri, sutele de tarabe din noua Piaţă Obor care îşi va deschide porţile sâmbătă, 2 octombrie a.c. Prin realizarea acestui proiect, primarul Neculai Onţanu spune că va oferi bucureştenilor posibilitatea de a cumpăra produse româneşti, redescoperind adevărata savoare a legumelor şi fructelor crescute natural. În acest sens, edilul Onţanu a decis ca piaţa să fie destinată exclusiv producătorilor autohtoni din întreaga ţară cu care administraţia publică locală a Sectorului 2 are colaborări permanente.

         Prezenţa ţăranilor va fi garantul nu numai al produselor de calitate, ci şi al preţurilor mici, “la prima mână”, fiind eliminată astfel mafia intermediarilor şi speculanţilor care invadaseră vechea piaţă.

Potrivit proiectului, parterul clădirii, în suprafaţă de 3.909 mp, este destinat pieţei agroalimentare cu o capacitate de 1246 de tarabe, mai mult cu aproape 300 de tarabe faţă de numărul celor existente în fosta Piaţă Obor. O parte din tarabele de la parter vor fi amplasate în exteriorul clădirii şi vor fi prevăzute cu o structură uşoară şi demontabilă de protecţie împotriva soarelui şi ploii, fiind montate pe o platformă ce va beneficia de toate utilităţile (apă, canalizare, energie electrică). Pentru producătorii agricoli ce vor vinde în piaţă, au fost amenajate intrări speciale cât mai funcţionale şi accesibile prin care îşi vor putea transporta în siguranţă mărfurile de la autovehicule până la tarabe, inclusiv cu ajutorul lifturilor destinate acestora. Confortul cumpărătorilor, precum şi al celor care vin cu autovehicule, este asigurat de o serie de parcări subterane şi la sol, scări rulante şi lifturi, facilitându-le astfel deplasarea pe toate nivelele.

Prin dotările prevăzute în proiectul de modernizare, Piaţă Obor va fi cea mai nouă din ţară şi singura care respectă toate standardele europene impuse în domeniul comerţului de legume, fructe şi alimentar urmând să devină un veritabil etalon pe plan naţional. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.