Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele PC acuza Ministerul Economiei ca fraudează fondurile europene

Bucuresti: Presedintele PC acuza Ministerul Economiei ca fraudează fondurile europene

DISTRIBUIȚI

93643 – 07092010 –  Noul sistem de înregistrare on-line a proiectelor participante permite fraudarea fondurilor europene, susţine preşedintele PC, Daniel Constantin. “Pe data de 6 septembrie, la orele 9.00, când a demarat aplicaţia informatică pe site-ul Organismului Intermediar pentru IMM pentru participanţii la POS CCE, Axa Prioritară 1, deja erau înregistrate opt proiecte. Atragem atenţia că pentru înscrierea datelor pe aplicaţia informatică trebuie completate 20 de câmpuri, ceea ce, chiar în condiţiile unei performanţe ieşite din comun, tot necesită trei minute. Viteza suspectă a depunerii proiectelor on-line a continuat cu încă zece proiecte depuse în prima secundă de după orele 9.00, cu alte nouă proiecte depuse în a doua secundă de după orele 9.00 şi aşa mai departe, în total fiind depuse 67 de proiecte în primele zece secunde şi 165 de proiecte în primul minut al orelor 9.00, data la care era accesibilă aplicaţia.

Suspiciunile nu se opresc aici. Firma Goodwill Consulting, cu acţionariat maghiar, a reuşit să înscrie şapte proiecte din primele zece.

Atragem atenţia noului ministru al Economiei să nu continue practicile antecesorului său, Adriean Videanu, şi să verifice neregulile sesizate de noi. Am adresat în acest sens o scrisoare atât ministrului Ion Ariton pentru a solicita un control al Organismului Intermediar pentru IMM, cât şi Comisiei Economice, Industrii şi Servicii a Senatului, căreia îi solicităm demararea unei anchete în această situaţie. De asemenea, am adresat o sesizare şi Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice pentru a verifica corectitudinea sistemului de înregistrare on-line a proiectelor”, a explicat preşedintele PC. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.