Acasă Uncategorized Bucuresti – Revine increderea. 80% dintre managerii din Europa estimează o creştere...

Bucuresti – Revine increderea. 80% dintre managerii din Europa estimează o creştere în următoarele 12 luni

DISTRIBUIȚI

93833 – 13092010 – Încrederea s-a reîntors în mediul de afaceri european, patru din cinci companii estimând creşteri pe parcursul anului viitor. European Business Awards a lansat concluziile studiului „Business as usual”. Alături de liderii europeni de top din afaceri, Siveco Romania a luat parte la acest studiu care analizează atitudinea faţă de afaceri în următoarele 12 luni. Sfidând scepticismul şi chiar fatalismul care au fost promovate în ultima vreme, studiul arată că afacerile europene sunt extrem de dinamice, multe companii anticipând o creştere peste media naţională.

Planurile de business îndrăzneţe şi regăsirea optimismului au făcut ca jumătate din toate companiile chestionate să estimeze o creştere de cel puţin 10% până la sfârşitul anului 2011.

Principalele concluzii ale studiului sunt: a) Europa este deshisă afacerilor şi dornică de creştere economică (8 din 10 firme mizează pe o creştere în următoarele 12 luni, peste jumătate din firme prognozează o creştere de 10% sau mai mult, 3 din 10 prevăd o creştere de peste 20%), b) succesul şi creşterea depăşesc frontierele interne (lumea se contractă – o treime din afaceri caută să se extindă pe noi pieţe în afara graniţelor interne,  firmă din cinci doreşte să pătrundă pe pieţe din afara Comunităţii Europene, o firmă din trei doreşte să domine sectorul de activitate în care activează şi îşi propune să se dezvolte, 29% consideră că este esenţial să-şi diversifice oferta de produse şi servicii, numai 6% din companiile europene rămân concentrate pe activitatea de bază), c) investiţia în capitalul uman este esenţială (58% investesc în businessul lor, 24% investesc în programe de formare şi 39% vor să investească în specialiştii de top pe care îi au, 11% vor investi în infrastructură).

Adrian Tripp, director general al European Business Awards, a declarat: „Am indentificat o viziune pozitivă în lucrul cu peste 600 de directori executivi şi manageri din Europa, care au participat la studiul Business as usual. Există o viziune puternic pozitivă cu privire la viitorul companiilor europene, viziune care contracarează pesimismul ce a dominat ultima perioadă. Ceea ce vedem este o nouă Europă, mai puternică, mai dinamică şi competitivă pe scară largă. Este evident că firmele care au această perspectivă sunt şi cele care vor defini modul în care va arăta succesul comercial în viitor.”

Studiul Business As Usual a fost realizat în perioada 23 martie – 3 august 2010, cu participarea a 600 de manageri de top din întreaga Comunitate Europeană.European Business Awards recunoaşte şi recompensează excelenţa, inovaţia şi cele mai bune practici ale firmelor de pe teritoriul Uniunii Europene. Competiţia este deschisă organizaţiilor de toate mărimile şi din orice sector de industrie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.