Acasă Uncategorized Bucuresti: Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut 24 de ore pentru favorizarea...

Bucuresti: Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut 24 de ore pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa

DISTRIBUIȚI

93709 – 09092010 – Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în colaborare cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, continuă cercetările în cauza având ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstanţelor în care Nicolae Popa, fostul director Gelsor, a fost sprijinit pentru a părăsi România şi a se stabili în străinătate, sustrăgându-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate  de 15 ani,

 

 

 

 

anunţă un comunicat al Parchetului.

„În urma comisiilor rogatorii efectuate în Indonezia şi Cipru, au fost predate documente de către autorităţile competente în conformitate cu procedura asistenţei judiciare în materie penală şi s-a procedat, totodată, la audierea lui Popa Nicolae.

 În cursul zilei de astăzi, sunt în derulare percheziţii în zece locaţii, iar o serie de persoane sunt audiate la sediul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În efectuarea cercetărilor, procurorii şi poliţiştii sunt sprijiniţi, conform competenţelor legale,  de către lucrători ai Serviciului Român de Informaţii”, se mai spune în comunicat.

Printre locaţiile în care procurorii DIICOT au efectuat, joi dimineaţă, percheziţii, se află şi casa omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Din locuinţa lui Vântu au fost ridicate mai multe computere.

Ulterior, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian au fost duşi la Parchet pentru audieri în dosarul în care sunt cercetate circumstanţele în care Nicolae Popa a fugit din România.

După audiere, Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de favorizare a infractorului Nicolae Popa. Vântu a fost dus la arestul Poliţiei Capitalei.

„Atunci când Traian Băsescu va pierde o bătălie, să-l văd în locul meu”, a declarat Vântu la ieşirea de la audieri. El nu a dat detalii legate de audieri.

Fosta soţie a lui Nicolae Popa, condamnat în România pentru prăbuşirea FNI, a fost audiată de procurorii Parchetului instanţei supreme în dosarul în care se fac cercetări privind modul în care fostul director al grupului Gelsor a fugit din România, pentru a se sustrage executării pedepsei.

Fosta soţie a lui Nicolae Popa, Anca Căciulă, le-ar fi declarat procurorilor, luna trecută, că ea nu i-a remis fostului soţ vreo sumă care să îl ajute să se întreţină în străinătate.

Surse judiciare susţin că în acest dosar există doi suspecţi, bănuiţi că au intermediat transmiterea unor sume de bani de la Sorin Ovidiu Vântu către Nicolae Popa, după fuga acestuia din România.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost arestat, în 2 decembrie, de autorităţile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas, decizia rămânând definitivă în 2009.

Ministrul indonezian al Justiţiei, Patrialis Akbar, a autorizat, în februarie, extrădarea în România a fostului director Gelsor, Nicolae Popa, procedura având nevoie şi de aprobarea preşedintelui indonezian, anunţa poliţia locală, citată de ediţia online a Jakarta Globe.

Potrivit generalului de poliţie Radja Erisman, şeful Direcţiei pentru investigarea infracţiunilor economice, ministrul Justiţiei şi Drepturilor Omului, Patrialis Akbar, a aprobat cererea de extrădare a lui Nicolae Popa în România. „Acum mai avem nevoie de aprobarea preşedintelui Susilo Bambang Yudhoyono”, afirmă generalul de poliţie. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.