Acasă Uncategorized Chisinau: Convorbire telefonica intre premierul Vlad Filat si presedintele Traian Basescu

Chisinau: Convorbire telefonica intre premierul Vlad Filat si presedintele Traian Basescu

DISTRIBUIȚI

94325 – 29092010 Premierul Vlad Filat a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu Traian Băsescu, preşedintele României, în cadrul căreia au fost abordate un şir de subiecte, printre care şi recenta decizie a Guvernului de la Chişinău de a-şi asuma răspunderea cu privire la alocarea compensaţiilor sociale, transmite Deca-press. Vorbind despre decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru un proiect de lege care prevede acordarea de compensaţii sociale la peste jumătate de milion de pensionari

 

 

 

 

 

 şi 30 mii familii social-vulnerabile (112,8 milioane lei suplimentar), alocarea a 100 milioane lei suplimentar pentru subvenţionarea agriculturii, a 36,6 miliosne lei suplimentar pentru învăţământ etc., Filat l-a informat pe Băsescu că aceasta „a fost o decizie importantă şi necesară cetăţenilor”.

„Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pentru acest proiect de lege pentru a nu permite transformarea lui în subiect de discuţii electorale în Legislativ, astfel fiind real riscul neadoptării lui”, a spus Vlad Filat.

Serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău precizează că Traian Băsescu a apreciat „eforturile autorităţilor de la Chişinău în vederea avansării ţării pe calea reformelor şi apropierii de Uniunea Europeană”.

Un subiect aparte al discuţiilor dintre Filat şi Băsescu l-a constituit ajutorul acordat de România la construcţia caselor pentru sinistraţii care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din vara anului curent. Vlad Filat a menţionat în context că, printr-o decizie recentă a Guvernului, au fost alocate 103,5 milioane lei în vederea construcţiei caselor de locuit pentru persoanele sinistrate din satele Cotul Morii, Nemţeni, Obileni şi Sărăteni din raionul Hânceşti, dar şi 35 milioane lei pentru construcţia infrastructurii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.