Acasă Uncategorized Chisinau: Data exacta a alegerilor din Republica Moldova depinde de seful interimar...

Chisinau: Data exacta a alegerilor din Republica Moldova depinde de seful interimar al statului

DISTRIBUIȚI

  93729 – 09092010 – “Dacă alegerile vor fi stabilite pe 14 noiembrie, iar campania va dura 60 de zile, atunci pe 15 septembrie trebuie să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului. Dacă vom stabili ziua alegerilor pe 21 noiembrie, atunci vom avea timp să rezolvăm unele probleme, care nu pot să aştepte”, a declarat presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Am stabilit că alegerile vor avea loc la 21 noiembrie, dar rămâne la discreţia preşedintelui când va semna decretul. Pot să apară motive serioase pentru ca să amânăm pentru o săptămână sau două. Vom vedea…”, a spus Ghimpu, citat de Romanian Global News.

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) optează pentru reducerea campaniei electorale de la 60 la 30 de zile, dar celelalte componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) nu împărtăşesc această idee.

„Este exclus ca această campanie să dureze doar 30 de zile. Este un plus pentru partidele parlamentare, pentru că vor apărea la ecranele televizoarelor, dar noi mai avem şi partide extraparlamentare. Nu ne putem gândi doar la noi”, a spus liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, cea mai buna soluţie ar fi reducerea campaniei la 45 de zile.

Ghimpu nu este convins că AIE va ajunge la un dialog în această privinţă cu PCRM. „Aţi văzut ce agresivi sunt? Ei cred că şi acum e anul 1917 ca să umble cu pantalonii rupţi şi steagul în mână. Numai declaraţii fac, dar nu au venit cu nicio propunere la şedinţa Biroului permanent al parlamentului”, a punctat Ghimpu.

Referindu-se la propunerea PLDM de a reduce campania electorală de la 60 la 30 de zile, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că nu a fost convins că merită de luat o atare decizie. „O să discutăm la şedinţa AIE despre asta. Dacă colegii din PLDM o să ne convingă, atunci ne vom gândi”, a spus Lupu.

Există o poziţie consolidată în AIE ca alegerile să fie organizate pe 21 noiembrie 2010. Totuşi, depinde de şeful interimar al statului când va semna decretul de dizolvare a Parlamentului”, a precizat Marian Lupu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.