Acasă Uncategorized Chisinau: Oficiul consular al Romaniei la Ungheni ar putea fi deschis pană...

Chisinau: Oficiul consular al Romaniei la Ungheni ar putea fi deschis pană la sfarsitul anului

DISTRIBUIȚI

93860 – 14092010 – Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, a declarat că proiectul prioritar al României în Ungheni este deschiderea unui oficiu consular în „oraşul de pe Prut”, care ar putea fi deschis până la sfârşitul anului curent, comunică Deca-press.

Aflat, recent, în prima sa vizită la Ungheni, las invitaţia autorităţilor raionale, Marius Lazurcă a menţionat că deschiderea oficiului consular este „un gest pe care România, în colaborare cu autorităţile centrale moldovene, îl face la adresa cetăţenilor din Ungheni”. Prin acest oficiu consular oamenii vor putea obţine vize, permise de mic trafic, precum şi alte servicii consulare pe care le oferim în prezent la Chişinău, la Bălţi şi la Cahul”, a specificat  Marius Lazurcă.

Lazurcă a declarat, citat de „Expresul de Ungheni”, că îşi exprimă speranţa că deschiderea oficiului consular la Ungheni va fi posibilă până la finele anului curent.

România a deschis două consulate în Bălţi şi Cahul pe 9 iulie a.c., acestea devenind funcţionale din 12 iulie.

În altă ordine de idei, Marius Lazurcă s-a referit şi la alte proiecte cum ar fi construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, care va integra Moldova în piaţa europeană a gazelor; construirea unui pod rutier peste Prut la Ungheni, construirea unei căi ferate cu ecartament european, care va lega Moldova de spaţiul european.

„Aceste proiecte dovedesc faptul că Ungheniul, ca raion de frontieră, are vocaţia de a fi în avangarda procesului de integrare europeană a R. Moldova”, a declarat Marius Lazurcă, care este de părerea că „Ungheniul este în centrul marilor proiecte ce leagă Moldova de UE”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.