Acasă Uncategorized Chisinau: Procurorii cer suspendarea imunitatii deputatului Vladimir Voronin, fostul presedinte al tarii

Chisinau: Procurorii cer suspendarea imunitatii deputatului Vladimir Voronin, fostul presedinte al tarii

DISTRIBUIȚI

94165 – 23092010 Procuratura Generală de la Chişinău a cerut Parlamentului Republicii Moldova suspendarea imunităţii a doi deputaţi comunişti – Anatol Popuşoi, fostul director al Agenţiei „Moldsilva”, şi Vladimir Voronin, ex-preşedintele ţării şi lider al Partidului Comuniştilor, transmite Deca-press. Demersurile procurorilor au fost date publicităţii, joi, în Legislativ de către spicherul Mihai Ghimpu.

În cazul lui Vladimir Voronin, procurorii susţin că acesta este cercetat într-un dosar iniţiat la 18 septembrie pentru neglijenţă în serviciu soldată cu decesul unei persoane în noaptea de 7 aprilie 2009. Voronin este acuzat că nu a asigurat menţinerea ordinii publice în timpul dezordinilor.

În ce îl priveşte pe Anatol Popuşoi, acesta este cercetat penal pentru exces de putere. Fiind în funcţia respectivă, Popuşoi ar fi făcut exces de putere la încheierea unor acorduri privind darea în arendă, fără a fi organizate licitaţii, a unor păduri cu suprafaţa totală de circa 700 de hectare.

În replică, PCRM a declarat că solicitarea de suspendare a mandatelor celor doi deputaţi constituie o răfuială politică a guvernării cu opoziţia. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.