Acasă Uncategorized Oslo: Directorul FMI: “Această criza a lasat in urma un desert, format...

Oslo: Directorul FMI: “Această criza a lasat in urma un desert, format din someri care nu au nicio cale de urmat”

DISTRIBUIȚI

93834 – 13092010 – Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa”, reprezentată de presedintele Bogdan Iuliu Hossu, participă la conferinţa organizată de Fondul Monetar Internaţional şi de Organizaţia Internaţională a Muncii, care se desfăsoară la Oslo în 13 septembrie 2010 cu tema „Provocarile creşterii economice, ocuparii si coeziunii sociale”.

La lucrările conferintei participă o delegaţie a Confederatiei Internationale a Sindicatelor condusă de secretarul general Sharan Burrow. „Recuperarea durabilă nu se poate realiza fără a oferi bunăstare oamenilor, atât în ceea ce priveste protecţia socială, dar si cu privire la negocierile colective. Sunt necesare salarii minime mai mari, impozitarea progresivă, mai multe locuri de muncă în domeniile verzi ale economiei în conformitate cu Pactului Global al Organizatiei Internationale a Muncii”, a declarat Sharan Burrow.

În deschidere lucrărilor, directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat că ”piaţa forţei de muncă este într-o situaţie catastrofală” si a subiliant că pentru acesta sunt necesare politici noi, dat fiind faptul ca lucrurile nu mai pot reveni la normal pe baza reţetelor obişnuite. ”Această criză, cea mai gravă dintre toate, a lăsat în urmă un deşert, format din şomeri care nu au nicio cale de urmat”, a declarat Strauss-Kahn.

Conform datelor deţinute de Organizaţia Internaţională a Muncii, criza a produs, în numai trei ani, peste 30 de milioane de şomeri suplimentari, fapt care a ridicat numărul şomerilor la nivel mondial la peste 210 milioane.. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.