Acasă Uncategorized Sibiu: Comisia mixta interguvernamentala pentru problemele etnicilor germani din Romania s-a reunit...

Sibiu: Comisia mixta interguvernamentala pentru problemele etnicilor germani din Romania s-a reunit la Sibiu

DISTRIBUIȚI

94020 – 20092010 – Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu participă în calitate de co-preşedinte al părţii române, la cea de-a XIV-a reuniune a Comisiei Mixte guvernamentale româno – germane pentru probleme ale etnicilor germani din România, care se desfăşura la Sibiu astăzi. Partea germană  e condusă de Christoph Bergner, secretar de stat parlamentar la Ministerul federal de Interne al Republicii Federale Germania şi Împuternicit al Guvernului federal pentru Problemele Imigranţilor de Origine Germană şi Minorităţi Naţionale.

Comisia va avea un schimb de vederi referitor la sprijinul acordat minorităţii germane din România în perioada aprilie 2009 (data desfăşurării ultimei reuniuni) – septembrie 2010. De asemenea, părţile vor discuta şi conveni proiectele care vor fi derulate în intervalul 2010 – 2011.
La finalul lucrărilor se va semna Protocolul celei de-a XIV-a sesiuni a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno – Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România.

Comisia a fost înfiinţată în mai 1992, ca instrument de aplicare a prevederilor articolelor 15 şi 16 ale Tratatului dintre România şi Republica Federală Germania privind colaborarea şi parteneriatul în Europa, referitoare la tratamentul minorităţii germane din România. Lucrările Comisiei au loc anual, alternativ în România şi Germania. Delegaţia română este formată din reprezentanţi ai instituţiilor implicate în realizarea proiectelor incluse în protocoalele Comisiei: Forumul Democrat al Germanilor din România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor Publice, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi prefecţii din judeţele în care trăiesc grupuri semnificative de etnici germani.

De-a lungul celor 18 ani de la înfiinţare, Comisia a avut o contribuţie substanţială la consolidarea relaţiilor româno-germane şi la îmbunătăţirea situaţiei etnicilor germani rămaşi în România. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.