Acasă Uncategorized Washington: Castelul Corvinilor, printre cele mai inspaimantatoare constructii din lume

Washington: Castelul Corvinilor, printre cele mai inspaimantatoare constructii din lume

DISTRIBUIȚI

93631 – 07092010 – „Poate că nu se plimbă vampiri pe coridoarele lui, dar arhitectura gotică şi o istorie întunecată şi adevărată sunt suficiente pentru a-ţi băga ceva frică în oase”, scrie publicaţia americană „Huffington Post”. Aceasta citează topul celor mai înfricoşătoare clădiri din lume, realizat de Lonely Planet, pe poziţia a doua a acestui clasament aflându-se Castelul Corvinilor de la Hunedoara.

Cel mai important monument de arhitectură gotică din Transilvania, Castelul Huniazilor din municipiul Hunedoara, este, în opinia americanilor care au realizat acest top, printre cele mai de speriat construcţii de pe tot globul, printre alte clădiri înfricoşătoare, aşa cum este Reactorul 4 de la Cernobâl sau Monumentul lui Scott din Edinburgh, Scoţia. Clasamentul este deschis cu templul budist Wat Rong Khun, din Thailanda, lăcaş de cult construit complet din sticlă albă şi oglinzi, deosebit faţă de orice altă construcţie de acest gen din lume. Pe locul al doilea în top, americanii au poziţionat Castelul Corvinilor din Hunedoara. Cunoscut şi sub denumirea de Castelul Huniazilor sau Cetatea Hunedoarei, acesta a fost ridicat în secolul XV de către Iancu de Hunedoara, pe locul unei vechi întărituri, fiind o construcţie impunătoare, cu acoperişuri înalte, cu turnuri şi turnuleţe, ferestre şi balcoane împodobite cu dantelara pietrei cioplite. Deşi legendele locului nu vorbesc despre întâmplări „întunecate” petrecute aici, castelul figurează, totuşi, printre cele mai înfricoşătoare clădiri de pe glob.

În acelaşi clasament au mai fost incluse Centrul Corecţional Metropolitan din Chicago, un hostel din Ottawa, care până în 1972 a funcţionat ca închisoare, dar şi Reşedinţa Lemp, din St. Louis, despre care se spune că ar fi una dintre cele mai bântuite case din SUA, deoarece mai mulţi membri ai familiei cu acelaşi nume s-au sinucis acolo. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.