Acasă Uncategorized Afganistan: Premiera: Doi militari romani s-au casatorit in teatrul de operatii din...

Afganistan: Premiera: Doi militari romani s-au casatorit in teatrul de operatii din Afganistan

DISTRIBUIȚI

94715 – 11102010 – În Baza militară Apache din Afganistan, a avut loc, pe 9 octombrie a. c., oficierea căsătoriei dintre sublocotenentul Alexandru Iulian Ilie, din Batalionul 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, şi sublocotenentul Diana Elena Macovei, din Batalionul 812 Infanterie “Şoimii Carpaţilor”.

Cei doi şi-au unit destinele în faţa ofiţerului stării civile reprezentat de comandantul Batalionului 811 Manevră “Dragonii Transilvani”, locotenent-colonelul Ioan Marian Cristurean.

La acest eveniment unic în teatrele de operaţii în care Armata României a participat până la această dată, au fost prezenţi colonelul James Blackburn, comandantul Combined Team Zabul (CTZ), locţiitorul acestuia, colonelul Dorin Blaiu, reprezentanţi ai forţei multinaţionale şi ai Armatei Naţionale Afgane, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul CTZ şi militari din Batalionul 811 Manevră “Dragonii Transilvani”.

Ambii în vârstă de 25 de ani, Alexandru şi Diana s-au cunoscut în anul 2004 şi au făcut parte din aceeaşi companie pe parcursul studiilor militare la Academia Forţelor Terestre. Povestea lor a început în toamna anului 2008, când amândoi urmau cursul de comandanţi de plutoane la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş. După finalizarea studiilor, în luna martie 2009, au fost repartizaţi în garnizoana Bistriţa. Alexandru şi Diana sunt părinţii unei fetiţe, Saşa Elena, care se află în prezent în grija bunicilor.

În conformitate cu „Ghidul activităţilor ofiţerului de stare civilă militar din Armata României”, în timpul participării la misiuni de menţinere a păcii sau în scop umanitar, actele şi faptele de stare civilă ale personalului militar şi civil din unităţile forţelor Armatei României se înregistrează de către ofiţerul de stare civilă militar. Acesta, după caz, poate fi reprezentantul naţional superior sau comandantul unităţii militare sau al detaşamentului militar. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.