Acasă Uncategorized Bruxelles: Europarlamentarul Sabin Cutas sustine intensificarea activitatii Bancii Europene de Investitii in...

Bruxelles: Europarlamentarul Sabin Cutas sustine intensificarea activitatii Bancii Europene de Investitii in afara UE

DISTRIBUIȚI

95256 – 27102010 – Raportul de opinie al europarlamentarului PSD+PC Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (ECON), privind „Acordarea unei garanţii a UE Băncii Europene de Investiţii pentru proiecte din afara Uniunii Europene”, a fost votat marţi în Comisia ECON. Raportul urmăreşte creşterea capacităţii de acţiune a Băncii Europene de Investiţii (BEI) din afara UE în favoarea îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare ale Uniunii, prin extinderea reţelelor de transport sustenabil, infrastructurilor de mediu şi dezvoltării sectoarelor private locale.

Potrivit eurodeputatului român: „Banca Europeană de Investiţii este instituţia Uniunii Europene care se ocupă cu acordarea de împrumuturi pe termen lung, urmărind totodată îndeplinirea obiectivelor UE, precum dezvoltarea economică şi lupta împotriva schimbărilor climatice. Cu toate că finanţarea proiectelor din interiorul celor 27 de state membre rămâne activitatea principală a BEI, proporţia operaţiunilor acesteia din afara Uniunii a crescut, atingând 9 miliarde de euro în 2009.”

„Prin intermediul adoptării acestui raport de către Comisia economică şi monetară, BEI îşi va putea intensifica activitatea în afara Uniunii, în scopul îndeplinirii obiectivelor UE de dezvoltare. Banca va trebui să urmărească extinderea reţelelor de transport durabil, a infrastructurilor de mediu şi dezvoltarea sectoarele private locale, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii. Se doreşte de asemenea ca BEI să promoveze reducerea emisiilor de CO2 şi să nu investească în paradisuri fiscale”, a conchis Cutaş.

Sabin Cutaş este de asemenea raportor al Parlamentului European pentru „Raportul anual al Băncii Europene de Investiţii pentru 2009”, raport ce va analiza activitatea băncii în 2009 şi care va fi finalizat la începutul lui 2011. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.