Acasă Uncategorized Bruxelles: Premiul Parlamentului European pentru Jurnalism va fi decernat pe 13 octombrie...

Bruxelles: Premiul Parlamentului European pentru Jurnalism va fi decernat pe 13 octombrie la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

94717 – 11102010 – Al treilea premiu anual PE pentru excelenţă în domeniul jurnalismului va fi acordat de către Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European, miercuri, 13 octombrie. Premiul din acest an îi va răsplăti pe jurnaliştii care au oferit o mai mare vizibilitate aspectelor europene majore sau au contribuit la o mai bună înţelegere a instituţiilor şi politicilor UE. Ceremonia de decernare a premiilor se va desfăşura în clădirea Parlamentului European din Bruxelles.

Juriile naţionale, alcătuite din jurnalişti din statele membre, au ales 76 de câştigători la nivel naţional – 25 pentru categoria presă scrisă, 19 pentru categoria radio, 21 pentru televiziune şi 11 pentru internet. În acelaşi timp, juriul de la Bruxelles, format din trei jurnalişti şi şase membri ai Parlamentului European, a ales câte un câştigător la nivelul Uniunii pentru fiecare categorie, aceştia urmând să primească un premiu în valoare de 5000 de euro.

Câştigătorii români din acest an sunt: Daniela Berinde, Katalin Orban, Daniela Oana, Andrei Biro şi Mihaiela Ilea de la „TVR Cluj” pentru secţiunea televiziune şi Iaromira Slavenca Popovici de la „Dilema Veche” pentru secţiunea presă scrisă.

Ceremonia va fi urmată de o discuţie pe tema „Jurnaliştii – o specie pe cale de dispariţie?”. Majoritatea câştigătorilor din statele membre vor fi prezenţi la decernare, împreună cu 50 de tineri jurnalişti care vor participa la un workshop organizat de PE. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.