Acasă Uncategorized Bucuresti: Administraţia Fondului pentru Mediu finanţează cu 100.000.000 de lei lucrările de...

Bucuresti: Administraţia Fondului pentru Mediu finanţează cu 100.000.000 de lei lucrările de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier

DISTRIBUIȚI

94823 – 14102010 – Guvernul României a aprobat Hotărârea privind aprobarea finanţării din Fondul pentru Mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier. Astfel, prin disponibilizarea din Fondul pentru Mediu a sumei de 100.000 mii de lei, credit de angajament până în anul 2012, se asigură urgentarea finanţării la nivel corespunzător a activităţilor şi lucrărilor necesare prevăzute prin Programul pentru închiderea şi punerea în siguranţă a iazurilor de decantare prioritare din sectorul minier.

Finanţarea aprobată prin Hotărâre contribuie la prevenirea şi evitarea riscurilor de producere a unor accidente tehnice majore care pot genera victime umane şi catastrofe ecologice cu grave efecte sociale. Totodată, actul normativ asigură derularea eficientă a activităţilor şi lucrărilor prevăzute în Strategia de Reconstrucţie Ecologică a Siturilor Afectate de activităţile miniere. De asemenea contribuie şi la respectarea angajamentelor asumate prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.  Actul normativ are un important impact asupra mediului asigurând atât protecţia durabilă a zăcămintelor, prin închiderea şi punerea în siguranţă a depozitelor industriale periculoase, cât şi reconstrucţia ecologică a suprafeţelor afectate de activităţile miniere.

Hotărârea introduce un element nou de siguranţă privind eliminerea riscurilor de accidente cauzate de pierderea stabilităţii, în timp, a iazurilor de decantare şi a lucrărilor hidrotehnice de management a apelor de suprafaţă şi subterane existente în zonă.

Punerea în aplicare a actului normativ şi supravegherea efectelor ce decurg din acesta vor fi îndeplinite de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.