Acasă Uncategorized Bucuresti: Adriean Videanu: PDL va discuta cu FMI reducerea cotei unice

Bucuresti: Adriean Videanu: PDL va discuta cu FMI reducerea cotei unice

DISTRIBUIȚI

94701 – 11102010Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că principalul partid din coaliţia de guvernare va discuta, săptămâna aceasta, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene un set de măsuri de relansare economică a ţării. „În cursul săptămânii, vom discuta cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene, la Bucureşti, seturile de politici pe care noi le avem în vedere. Eu sper să fim suficient de convingători, pentru că România are nevoie să-şi relanseze economia. Eu nu mă refer strict la cota unică, putem gândi inclusiv în zona contribuţiilor sociale. România are contribuţii sociale printre cele mai înalte nivele în UE”, a declarat Videanu.

Fostul ministru al Economiei a motivat eventualele măsuri prin faptul că România are un nivel de facilităţi fiscale de doar 0,2% din produsul intern brut, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 1,5% din PIB.

În privinţa viitorului acord cu FMI, Adriean Videanu a evitat să precizeze o sumă de împrumut, insistând că negocierea acesteia este făcută de ministrul Finanţelor, democrat-liberalul Gheorghe Ialomiţianu. În context, Videanu a subliniat că următorul acord cu FMI ar urmări să credibilizeze România pentru a se putea împrumuta de pe pieţele de capital, un împrumut de la Fond urmând să se facă doar în cazul unei „defecţiuni” a economiei româneşti. „În momentul de faţă, cred că nu e bine să ne cantonăm asupra sumei, principiul este mult mai important decât suma. Acest lucru vi-l poate spune numai ministrul Finanţelor. Dacă există o defecţiune, ca România să nu se poată împrumuta de pe pieţele de capital, sigur că această sumă poate fi pusă la dispoziţia României de către FMI”, a susţinut liderul democrat-liberal.

De asemenea, Videanu a susţinut că prin implementarea acestui program de relansare economică, PDL se aşteaptă la crearea a 30.000 de noi locuri de muncă în anul 2011. „Dacă pachetul de trei măsuri, pe care o să vi-l prezint la un moment dat, se pune în practică, vom avea o creştere economică în 2011 de 3%, 30.000 de locuri în economia reală, iar în 2012 – 80.000 de locuri de muncă şi o creştere economică de 4,8%”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDL. Referitor la programul PNL, prin care se promit 500.000 de noi locuri de muncă în cinci ani, Videanu a susţinut că ar fi nefundamentat pe date reale: „Am impresia că n-au niciun fel de fundamentare”.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.