Acasă Uncategorized Bucuresti: Angela Merkel da unda verde pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Bucuresti: Angela Merkel da unda verde pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

94740 – 12102010 – Prim-ministrul Emil Boc a exprimat interesul ţării noastre pentru creşterea investiţiilor germane, dar şi pentru aderarea la spaţiul Schenghen, în timpul întâlnirii pe care a avut-o, marţi dimineaţa, la Palatul Victoria, cu cancelarul Angela Merkel. Premierul roman a menţionat că aderarea nu trebuie să se facă pe criterii politice şi, în replică, Angela Merkel a declarat că problema integrării romilor nu va afecta şansele de aderare ale ţării noastre.Emil Boc a exprimat interesul ţării noastre pentru creşterea investiţiilor germane.

 

 

„Germania este primul partener comercial şi al treilea investitor în Romania. Am exprimat interesul României pentru creşterea investiţiilor germane în Romania”, a precizat Emil Boc.

Potrivit premierului, printre temele abordate s-a numărat şi aderarea ţării noastre la spaţiul Schenghen. „Am pornit de la considerentul că România este conştientă de responsabilităţile pe care le are în vederea protejării graniţelor externe ale UE. Am exprimat hotărârea fermă a României de a adera la spatiul Schenghen cu respectarea standardelor cerute de UE. Am precizat că aderarea nu trebuie să fie blocată pe criterii politice, dacă sunt îndeplinite obiectivele tehnice care vizează intrarea”.

În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, Angela Merkel a declarat că problema integrării romilor nu va avea nici un rol în această chestiune. Cancelarul german a menţionat că aderarea va depinde de modul în care sunt respectate condiţiile tehnice pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la Palatul Victoria în jurul orelor 9.00. Ea a fost primită cu onoruri militare de premierul Emil Boc.

Merkel a ajuns în România luni seară, iar pentru astăzi mai are stabilită o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Apoi cancelarul german se va deplasa la Cluj Napoca, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş Bolyai. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.