Acasă Uncategorized Bucuresti: Emil Boc: Romania vrea parteneriat strategic cu Germania

Bucuresti: Emil Boc: Romania vrea parteneriat strategic cu Germania

DISTRIBUIȚI

94741 – 12102010 – România doreşte să încheie cu Germania un parteneriat strategic, care să fie iniţiat încă de anul viitor prin organizarea unei conferinţe comune, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, în timpul întâlnirii de la Bucureşti cu cancelarul Angela Merkel. „Din punct de vedere politic, mulţumim pentru sprijinul Germaniei în procesul de aderare la Uniunea Europeană şi contăm în continuare pe colaborarea română-germană în cadrul actual al UE”, a spus premierul Boc, la începutul discuţiei cu cancelarul german Angela Merkel.

 

 

El a arătat că România doreşte să încheie cu Germania un parteneriat strategic de colaborare, în condiţiile în care statul german este primul partener comercial al ţării şi al treilea investitor străin.

Merkel a susţinut că are cunoştinţă despre „eforturile uriaşe” ale autorităţilor române pentru depăşirea efectelor crizei şi a arătat că Germania doreşte să aibă relaţii pozitive cu România atât în plan economic, cât şi politic.

Cancelarul german a început, marţi, a doua vizită în România de când este şef al guvernului de la Berlin, prima prezenţă fiind prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.