Acasă Uncategorized Bucuresti: Companiile din Kuwait cer facilitati pentru a veni sa investeasca in...

Bucuresti: Companiile din Kuwait cer facilitati pentru a veni sa investeasca in Romania

DISTRIBUIȚI

94787 – 13102010 – Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă, a primit marţi delegaţia Grupului parlamentar de prietenie Kuwait – România, condusă de Abdullah Zusuf Al-Rumi, vicepreşedinte al Adunării Naţionale a Statului Kuwait. Din partea română, la întâlnire au mai participat senatorii Cătălin Mardare, Romeo Nicoară şi Georgică Severin, membri ai Comisiei pentru politică externă.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a evidenţiat rolul pe care parlamentele celor două ţări îl poate juca în impulsionarea unor proiecte de interes bilateral, dintre care au fost menţionate: energia, agricultura, turismul, comunicaţiile şi infrastructura energetică.

Dintre temele de interes pentru partea kuwaitiană, a fost reţinută dorinţa companiilor kuwaitiene pentru efectuarea de investiţii în România, cât şi potenţialul turistic pe care îl prezintă ţara noastră pentru cetăţenii acestei ţări. În acest context, oaspeţii au adresat rugămintea de evaluare a posibilităţii flexibilizării sistemului de acordare a vizelor pentru cetăţenii kuwaitieni care doresc să investească în România sau să ne viziteze în calitate de turişti. A fost, totodată, adusă în discuţie posibilitatea acordării unor facilităţi pentru investitorii kuwaitieni, facilităţi care se regăsesc şi în legislaţiile altor state europene şi care ar permite atragerea unui procent mai mare de investiţii din această ţară.

Partea kuwaitiană a arătat că România reprezintă un partener de încredere pentru Kuwait şi a reamintit sprijinul ferm acordat de ţara noastră prin poziţiile oficiale exprimate cu privire la independenţa şi integritatea teritorială a acestui stat, în anul 1990, în calitate de preşedinte al Consiliului de Securitate al ONU.

Partea română şi-a manifesta încrederea că viitorul Forum economic preconizat a se desfăşura în România la începutul anului viitor, cu participarea statelor arabe din regiunea golfului, va reprezenta o reală oportunitate pentru crearea unor contacte de succes inclusiv între  comunităţile de afaceri din cele două ţări.

Senatorul Corlăţean i-a încredinţat pe parlamentarii kuwaitieni despre faptul că solicitările acestora vor fi tratate cu toată deschiderea pentru găsirea celor mai potrivite soluţii şi şi-a exprimat speranţa că dialogul la nivel înalt va fi continuat cu ocazia vizitei pe care emirul acestui stat urmează să o întreprindă în ţara noastră în viitorul apropiat. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.