Acasă Uncategorized Bucuresti: Crin Antonescu curteaza UDMR pentru guvernul alternativ

Bucuresti: Crin Antonescu curteaza UDMR pentru guvernul alternativ

DISTRIBUIȚI

94940 – 18102010 – Pentru susţinerea moţiunii de cenzură şi pentru realizarea unei formule alternative de guvernare sunt necesare discuţii cu UDMR şi cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale, a declarat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, înainte de întâlnirea cu reprezentanţii PSD şi PC. ”Cred că trebuie discutat şi cu UDMR, şi cu grupul minorităţilor naţionale. Nu e vorba aici de un târg, ci de a discuta cu cei din UDMR şi cu minorităţile, cu oricine face parte din arcul guvernamental,

 

 

 

 

despre ce se întâmplă cu clasa politică, ce reprezintă şansă de deschidere pentru viitor. O discuţie cu UDMR pentru constituirea unei formule alternative de guvernare ar putea să ia în discuţie includerea acestei formaţiuni”, a spus Antonescu.

Preşedintele liberal a arătat că, din punctul de vedere al PNL, există două variante de guvern în cazul în care Executivul va pica la moţiunea de cenzură. O formulă ar fi un guvern de tehnocraţi cu susţinere politică, iar a doua – un guvern politic, ambele însă cu un premier independent.

Antonescu a explicat şi necesitatea unei majorităţi transparente de guvernare. ”E nevoie de această formulă pentru că, dacă moţiunea trece, i-am putea aduce la cunoştinţă preşedintelui Băsescu constituirea acestei noi majorităţi şi i-am solicita, conform Constituţiei, desemnarea premierului pe care această majoritate îl propune. În situaţia aceasta, marja de manevră a preşedintelui ar fi limitată, pentru că altfel am intra din nou în discuţiile despre suspendare şi lucrurile ar lua o altă turnură”, a precizat Crin Antonescu.

PNL, PSD şi PC au început la orele 12.30 o întâlnire pe tema moţiunii de cenzură care urmează să fie depusă la Parlament în cursul după-amiezii şi supus votului săptămâna viitoare. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.