Acasă Uncategorized Bucuresti: Sindicatele din Educatie pregatesc intrarea in greva generala pe 26 octombrie

Bucuresti: Sindicatele din Educatie pregatesc intrarea in greva generala pe 26 octombrie

DISTRIBUIȚI

94941 – 18102010 – Reprezentanţii cadrelor didactice avertizează cu declanşarea grevei generale pe termen nelimitat în învăţământ. Conducerea Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) a anunţat că va propune celorlalte sindicate din învăţământ să organizeze de astăzi refendumul pentru declanşarea grevei generale. “Este foarte probabil să fie declanşată o grevă generală în Educaţie. S-au acumulat foarte multe nemulţumiri ale cadrelor didactice. Nu va fi organizat acest protest până nu va fi realizat un referendum.

 

 

 

 

 

 

Din punctul nostru de vedere, am putea da drumul referendumului chiar de astăzi. Vom discuta însă şi cu ceilalţi colegi”, a declarat preşedintele FEN, Constantin Ciosu, citat de cotidianul Puterea. Acesta susţine că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, “a demonstrat cât este de bărbat”, fugind de profesori. “Eu am solicitat personal o întâlnire cu domnul ministru, dar am fost refuzat. I-am cerut domnului Funeriu să demonstreze că este bărbat. El ne-a demonstrat ce caracter are, fugind pe uşa din spate a ministerului. Din câte am înţeles, a lovit şi o colegă a noastră cu maşina”, ne-a mai spus Ciosu.  Şi conducerea Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ (FSI) “Spiru Haret” consideră că declanşarea unei greve generale este iminentă. “În condiţiile actuale, este foarte probabil să asistăm la declanşarea unei greve generale. Doar cadrele didactice pot decide cât mai pot aştepta. Dacă nu contează îndemnurile unui lider sindical, îi rog pe profesori să se gândească la colega noastră care este în greva foamei. Colegii noştri trebuie să realizeze că nu mai au ce pierde, iar această situaţie nu poate fi rezolvată de la catedră, cu capul plecat. Ce poţi să pierzi mai mult decât o viaţă decentă? Colega noastră îşi sacrifică viaţa”, a declarat preşedintele executiv al FSI“Spiru Haret”, Marius Nistor.

Se preconizează declanşarea grevei generale şi în învăţământul superior, Federaţia sindicală „Alma Mater“ fiind deja la etapa de colectare a semnăturilor cadrelor didactice. “Este foarte important că, de această dată, federaţiile acţionează unitar. Avem interese comune. Este foarte bine că au fost lăsate la o parte ambiţiile şi interesele unora. Noi suntem chiar înaintea colegilor din preuniversitar. Am organizat evenimentul de două săptămâni. Suntem la nivelul centralizării datelor. Din datele colectate din Bucureşti şi Craiova, reiese că oamenii sunt pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat. Din calculele noastre, greva ar urma să fie declanşată pe 26-27 octombrie”, a declarat preşedintele „Alma Mater“, Anton Hadăr. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.