Acasă Uncategorized Bucuresti: Increderea romanilor in autoritatile locale nu depaseste 25%

Bucuresti: Increderea romanilor in autoritatile locale nu depaseste 25%

DISTRIBUIȚI

95333 – 29102010 –  Unul din sase romani din mediul urban a fost victima unui furt, iar unul din zece, victima unei inselaciuni, releva concluziile unui studiu despre calitatea vietii in mediul urban realizat de IRESCOP. De asemenea, unul din sapte romani a fost victima unei insulte sau a unei calomnii.Unul din patru romani din mediul urban apeleaza la medic cel putin o data pe luna, iar unul din cinci romani nu a fost niciodata la medic. Peste 92% din locuitorii mediului urban sunt proprietari ai imobilelor in care locuiesc,

 

 

 

 

 

 doar 4% dintre acestia fiind chiriasi. Doar 12% dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa isi schimbe locuinta in urmatorii doi ani.

Desi nivelul taxelor este apreciat ca fiind in general ridicat (61%), 41% dintre respondenti ar fi de acord cu introducerea unor taxe pentru dezvoltarea infrastructurii sau a altor proiecte comunitare.

Cele mai importante motive de insatisfactie privind circulatia in marile orase sunt generate de modul in care administratia locala asigura locuri de parcare (46%), nerespectarea regulilor de circulatie (39%), amenajarea trotuarelor si a spatiilor de traversare pentru pietoni (39%) si siguranta In mijloacele de transport in comun (26%).

Primarii au o vizibilitate ridicata, 87% dintre locuitorii localitatilor urbane cunoscand numele acestora. In contrast insa, viceprimarii sunt cunoscuti de numai 35% dintre locuitori.

Activitatea primarilor este preponderent apreciata pozitiv, 68% dintre respondenti declarandu-se multumiti de aceasta.

Increderea in autoritatile locale este in general scazuta, fiind situata la un nivel de 25% pentru Primarie, 21% pentru Consiliul Local, 31% pentru Consiliul Judetean si 21% pentru Prefectura. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.