Acasă Uncategorized Bucuresti: Membrii clanului Nuredin au fost retinuti pentru 24 de ore

Bucuresti: Membrii clanului Nuredin au fost retinuti pentru 24 de ore

DISTRIBUIȚI

94844 – 14102010 –  În urma probatoriului administrat de către procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sprijiniţi tehnic şi informativ de către Serviciul Român de Informaţii, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de şapte inculpaţi: Nuredin Beinur (şantaj,  instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală), Nuredin Erchin (şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, evaziune fiscală şi delapidare), Nelu Mihai Balaban (şantaj, complicitate la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice), Mannix Pădure (complicitate la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice), Cristinel Niţoi – ofiţer de poliţie judiciară (abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului), Ovidiu Constantin  Pop (şantaj) şi Valentin Popa (mărturie mincinoasă,  favorizarea infractorului, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în declaraţii).

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

           Începând cu anul 1999, Nuredin Erchin şi Nuredin Beinur, împreună cu alte persoane din anturajul lor, percepeau taxe de protecţie de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că-şi vor putea derula în linişte afacerile pe litoral. Taxele de protecţie se ridicau la câteva mii de euro anual. În ipoteza în care părţile vătămate depuneau plângeri penale la poliţie, inculpaţii, cu sprijinul unui poliţist de poliţie judiciară, reuşeau să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţii de netrimitere în judecată. Astfel, poliţistul acorda sprijin membrilor clanului Nuredin, direct sau indirect, contribuind prin acţiunile lui la exercitarea de presiuni asupra părţilor vătămate. Pentru a-şi pune în aplicare planurile, membrii clanului recurgeau de cele mai multe ori la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice, precum şi la distrugeri de bunuri cu scopul de a-i intimida. Cu titlu de exemplu, partea vătămată M.M. a cesionat celor doi inculpaţi, cu titlu gratuit, folosinţa unui teren (pe care erau amplasate unităţi comerciale al căror acţionar majoritar era partea vătămată), cesiune ce reprezenta, de fapt, taxă de protecţie (apreciată la valoarea de 15.000 euro/an). În momentul în care partea vătămată a încercat să-şi câştige drepturile în instanţă sau prin intermediul organelor de poliţie, inculpaţii, personal sau prin locotenenţii lor, au recurs la măsuri extreme constând în intrări în forţă pe terenul părţii vătămate, urmate de lucrări şicanatorii de escavare sau de distrugere a plaselor de protecţie şi demolare a schelelor folosite la renovarea unor imobile.

Totodată, cercetările au mai relevat şi faptul că printre activităţile infracţionale ale inculpaţilor se numără şi acţiuni de recuperare a unor datorii existente între persoane fizice, prin recurgerea inculpaţilor la metode de constrângere psihică a părţilor vătămate (ameninţări cu moartea, cu sechestrarea, molestarea sexuală, incendierea unor bunuri), exercitate de către „locotenenţi” ai celor doi inculpaţi.

Nuredin Beinur, în calitate de acţionar majoritar al unei societăţi comerciale, în urma unui control de natură economică, i-a determinat pe Delu Mariana (director general al societăţii comerciale) şi pe Nuredin Erchin (administrator al aceleiaşi societăţi comerciale) să altereze, distrugă şi să sustragă acte contabile, în vederea prezentării unei situaţii contabile neconforme realităţii, în scopul ascunderii prejudiciului adus bugetului de stat, ca urmare a neachitării obligaţiilor fiscale prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a veniturilor realizate anterior de societatea comercială. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.