Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele ANAF s-a angajat sa lichideze pana la sfarsitul anului soldul...

Bucuresti: Presedintele ANAF s-a angajat sa lichideze pana la sfarsitul anului soldul deconatarilor de TVA intarziate

DISTRIBUIȚI

94570 – 06102010 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie aprobată conform cu Instrucţiunile nr.802.520/03.07.2009 privind rambursarea lunară a TVA, cu modificările şi completările ulterioare, acestea totalizând la 1 octombrie o sumă de 934,19 milioane lei.

În selecţia lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA,soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 3 septembrie 2010.

Deconturile de TVA au fost organizate astfel: 1) Deconturi cu compensare şi restituire care totalizează 785,7 milioane lei, din care se compensează suma de 69,5 milioane lei şi se restituie suma de 716,2 milioane lei; 2) Deconturi cu compensare integrală în valoare de 144,0 milioane lei; Deconturi cu compensare parţială în valoare de 4,49 milioane lei, iar suma de 84,1 milioane lei se va restitui în perioada următoare.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 716,2 mil. lei, plata efectivă a fost programată după cum urmează: tranşa I (7 octombrie): respectiv 142,6 milioane lei; tranşa II (25 octombrie): respectiv 215,5 milioane lei, tranşa III (29 octombrie): respectiv 358,1 milioane lei.

„Am reuşit să scădem cu 60% soldul deconturilor de TVA întârziate. Continuăm, conform programului de guvernare, sprijinirea mediului de afaceri, prin rambursarea TVA, cu precădere a deconturilor cu termen de soluţionare depăşit. Până la sfârşitul acestui an vom depune toate eforturile ca soldul acestora să fie lichidat”, a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.