Acasă Uncategorized Bucuresti: Schimb de experienta intre Curtea de Conturi a Romaniei si Curtea...

Bucuresti: Schimb de experienta intre Curtea de Conturi a Romaniei si Curtea Suprema de Audit a Slovaciei

DISTRIBUIȚI

94669 – 08102010 – O delegaţie a Curţii de Conturi a României condusă de preşedintele instituţiei, Nicolae Văcăroiu, va efectua o vizită în Republica Slovacă, la invitaţia conducerii Curţii Supreme de Audit a Slovaciei.

Pe durata consultărilor bilaterale, vor fi abordate o serie de teme de interes comun din portofoliul celor două instituţii, printre care independenţa şi autonomia Instituţiilor Supreme de audit (SAI), relaţiile între SAI şi legislativul naţional, principalele funcţii de audit şi control ale SAI, eficienţa mecanismelor de sancţiuni, impactul controlului de audit asupra entităţilor auditate, rolul SAI la elaborarea de către Parlament/Guvern a unor norme juridice privind înfiinţarea unor noi Agenţii de Reglementare a Autorităţilor Fiscale, importanţa implicării active a reprezentanţilor SAI în Grupurile de Lucru în format INTOSAI/EUROSAI/CC, gradul de implicare a SAI în auditul asupra fondurilor UE nerambursabile, activitatea de audit privind implementarea şi utilizarea monedei europene unice Euro etc.

Totodată, pe 13 octombrie a. c., conducerea Curţii de Conturi a României va avea o serie de întrevederi cu reprezentanţii Biroului Regional Nitra al Curţii Supreme de Audit a Slovaciei, precum şi cu reprezentanţii autorităţilor locale din oraşul Zvolen.

Delegaţia condusă de Nicolae Văcăroiu va depune o coroană de flori la Cimitirul Central al Armatei Române din Zvolen, unde se odihnesc aproape 11.000 de soldaţi ai Armatei Române, care au luptat pentru eliberarea Slovaciei în cel de-al Doilea Război Mondial. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.