Acasă Uncategorized Bucuresti: Sindicalistii din penitenciare depun plangere penala impotriva ANP

Bucuresti: Sindicalistii din penitenciare depun plangere penala impotriva ANP

DISTRIBUIȚI

95099 – 22102010 – În închisorile româneşti există din ce în ce mai multe cazuri în care gardienii aleg să se sinucidă cu arma din dotare, potrivit unui raport al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Vineri era planificată o conferinţă de presă a gardienilor în care să fie anunţate date din acest raport, dar sindicaliştii nu au fost lăsaţi de conducerea ANP să intre în clădire. Sediul Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare se află în acelaşi imobil cu ANP.

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitraşcu, a declarat că a cerut intervenţia Poliţiei. Dumitraşcu spune că federaţia sindicală nu trebuie să ceară aprobare de la conducerea ANP pentru a intra în sediul organizaţiei sindicale. El a adăugat că va depune plângere împotriva conducerii ANP, pentru împiedicarea exercitării acţiunilor sindicale şi pentru abuz în serviciu.

Dumitraşcu acuză ANP că şi-a închis sediul, vineri, pentru a împiedica acţiunile anunţate de sindicat, motivând că face dezinsecţie şi din această cauză nu poate permite accesul delegaţilor sindicali.

Reprezentanţii federaţiei sindicatului acuză ANP că, la fel cum s-a întâmplat în 8 octombrie, când Administraţia a organizat un exerciţiu de alarmare pentru a reţine astfel personalul în unităţi şi a-l opri să participe la acţiunile de protest, alături de confederaţiile sindicale, acum ANP „inventează o dezinsecţie”.

„Vom reacţiona ferm la fiecare încercare de a împiedica participarea angajaţiilor din penitenciare la acţiuni sindicale. FSANP va sesiza organele de urmărire penală pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a activităţii sindicale, având în vedere măsurile opresive şi ilegale dispuse de ANP”, a spus Dumitraşcu.

De la orele 12.00, gardienii pichetează sediul PDL. Gardienii spun că sunt nemulţumiţi de salariile care au fost diminuate, de conditiie de muncă şi de pensiile care vor scădea. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.