Acasă Uncategorized Bucuresti: Urmariti penal pentru ca au imprastiat peste 2.000 tone de deseuri...

Bucuresti: Urmariti penal pentru ca au imprastiat peste 2.000 tone de deseuri periculoase in Bucuresti si in imprejurimi

DISTRIBUIȚI

95290 – 28102010 – Directorul unei societăți private din Ialomița este urmărit penal după ce, timp de doi ani, a împrăștiat tone de deșeuri periculoase în București și împrejurimi. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au cerut joi arestarea pentru 29 de zile a directorului general al unei societăţi din Albești – Ialomița, pentru infracțiunile de ”deţinere sau orice operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice şi foarte toxice fără drept, poluare prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase, neluare sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminarea deşeurilor periculoase şi fals în declaraţii”, conform unui comunicat al procurorilor.

Potrivit rechizitoriului, respectivul director, împreună cu directorul comercial al societății P.I. SRL l-au ajutat pe administratorul societăţii să preia în vederea transportului, depozitării, tratării, neutralizării şi eliminării finale, peste două tone de deşeuri periculoase.

Timp de doi ani, cei trei au cerut autorităţilor de protecţie a mediului şi au obţinut aprobare  pentru colectarea, transportul și distrugerea deșeurilor, declarând date false.

Deşeurile preluate au fost însă abandonate în diferite locuri din Bucureşti şi din împrejurimi, în curţile unor imobile de locuit şi în spaţiile deţinute de diverse societăţi neautorizate legal.

De asemenea, s-a constatat că în 2009 şi 2010 au fost depozitate, tot ilegal, deșeuri periculoase, pe un teren de 18.540 de metri pătraţi din Albeşti (Ialomiţa), deşeuri care fuseseră preluate de mai multe societăţi administrate de către G.N. Neglijențele celor trei au dus la infiltrări în sol şi în pânza freatică, punând în pericol mediu, viaţa şi sănătatea oamenilor şi animalelor.

Pentru a câştiga încrederea generatorilor de deşeuri periculoase, societatea P.I. S.R.L. folosea  sloganul “Prin noi natura renaşte”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.