Acasă Uncategorized Bucureşti: “Comisarul general” Grigore Prodan, trimis pentru a doua oară în judecată

Bucureşti: “Comisarul general” Grigore Prodan, trimis pentru a doua oară în judecată

DISTRIBUIȚI

95349 – 31102010 –  Grigore Prodan, “comisar general” al organizaţiei non-guvernamentale Comisariatul pentru Societatea Civilă (CSC) şi “avocat în Baroul Constituţional”, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă în formă continuată. El este acuzat că, în perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008, a primit 60.000 de euro şi mai multe bunuri – haine de blană, bijuterii din aur – de la primăriţă, pentru a interveni la procurorul care o ancheta.

Edilul comunei prahovene Gorgota, Veronica Ioniţă, era cercetat de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual. Dosarul privea falsificarea mai multor testamente şi modul în care a fost reconstituit dreptul de proprietate pe o suprafaţă de 250 de hectare de teren agricol şi forestier în Prahova, prejudiciul estimat fiind de 20 de milioane de euro.Se lăuda cu relaţiile sus-puse. “Prodan mi-a spus că situaţia mea juridică este foarte gravă şi că procurorul de caz intenţionează să mă reţină, dar că el are relaţii şi că mă poate ajuta. M-am speriat foarte tare şi i-am spus că sunt nevinovată, însă el mi-a replicat că, până îmi dovedesc eu nevinovăţia, procurorul mă poate reţine fără nicio problemă”, a denunţat Veronica Ioniţă. Ea a semnat cu Grigore Prodan un contract de asistenţă juridică, de 5.000 de euro, la care se adăugau alte cheltuieli în valoare de 10.000 de euro. “Prodan mi-a spus în şoaptă că dosarul meu se poate rezolva dacă îi dau 60.000 de euro, să-i dea mai departe procurorului de caz. Mi-a spus că dosarul meu s-a format la comanda unei persoane influente care este supărată pe mine pentru că a pierdut o licitaţie organizată de Primăria Gorgota, însă a refuzat să-mi dezvăluie identitatea acesteia”.

Primăriţa a mai povestit că pentru a fi veridic, Prodan a invitat-o în biroul său de la Bucureşti, unde primea numeroase vizite ale unor persoane care îi cereau sprijinul în diverse probleme. “Îmi amintesc că purta convorbiri telefonice cu interlocutori cărora li se adresa cu domnule ministru», «domnule comandant» şi dirija acele persoane la cunoscuţi de-ai săi, de asemenea persoane influente”. Pentru a intra în graţiile “influentului” personaj, Veronica Ioniţă i-a făcut mai multe cadouri: un inel din aur de 18 carate marca Cellini, o brăţară de 12 grame din aur de 14 carate şi o haină din blană de nurcă. Altă dată, Veronica a mai plătit contravaloarea unor haine preoţeşti, 450 de lei, pentru un prieten de‑al comisarului. ”Ulterior, am văzut inelul şi brăţara la Ruxandra, prietena lui Prodan, şi mi-am dat seama că acesta m-a minţit când mi-a spus că le va da procurorului DNA, în scopul rezolvării favorabile a dosarului meu. Mi-am dat seama că e un escroc şi i-am cerut toate sumele de bani”, a mai povestit aceasta. Ea îi dăduse 60.000 de euro, dintre care 50.000 de euro erau împrumutaţi şi i-a cumpărat cu 20.000 de euro un automobil Chrysler.

Grigore Prodan a negat acuzaţiile procurorilor, susţinând că este nevinovat. El a declarat că banii erau pentru serviciile sale avocăţeşti, că nu a luat bijuterii şi că hainele le-ar fi luat pentru a le valorifica, şi nu cu titlu de trafic de influenţă. Procurorii i-au pus sechestru asigurător pe un imobil din Bucureşti. De asemenea, primăriţa Veronica Ioniţă a ajuns în faţa instanţei pentru corupţie, cauza aflându-se pe rol la Tribunalul Prahova.

Potrivit cotidianului “Adevărul”, acesta este al doilea dosar în care Prodan a fost trimis în judecată pentru corupţie. La sfârşitul anului trecut, el a fost inculpat, alături de Sidonia Marin – “prinţesa magiei albe – şi de Luminiţa “regina magiei negre”, pentru că ar fi intervenit pentru eliberarea din puşcărie a unor apropiaţi ai vrăjitoarelor.

Potrivit site-ului oficial al organizaţiei, Comisariatul pentru Societatea Civilă (CSC) “monitorizează orice fel de abuz şi depune eforturi în scopul apărării drepturilor omului, diminuării fenomenului infracţional, a faptelor de corupţie şi a birocraţiei”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.