Acasă Uncategorized Bucureşti: Patru sute de angajaţi din penitenciare participă la mitingul din 27...

Bucureşti: Patru sute de angajaţi din penitenciare participă la mitingul din 27 octombrie

DISTRIBUIȚI

95192 – 26102010 – Patru sute de angajati ai penitenciarelor – ofiteri, agenti si personal civil – vor reprezenta Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) la actiunile de protest organizate în Bucuresti în data de 27 octombrie 2010 de confederatiile sindicale. “Protestam împotriva incompetentei si cerem demiterea Guvernului. Parlamentul va trebui sa-si faca datoria si sa asculte vocea celor peste 80.000 de romani care vor protesta în strada.

 

 

 

 

Parlamentul va trebui sa respecte dorinta milioanelor de romani care repudiaza acest Guvern. Guvernul Boc este un pericol pentru Romania. Acest Guvern trebuie sa fie demis imediat. Salariile au scazut dincolo de limita suportabila, iar Guvernul planuiestie alte reduceri în vreme ce masurile de stimulare a economiei sunt un esec. Personalul din penitenciare a pierdut o treime din salariu prin legi injuste si prost croite. Este prea mult. Deja, peste 50% din personal se afla în incapacitate de plata si nu cerem nimic mai mult decat echitate. Salarizarea trebuie sa corespunda riscurilor profesionale. Pensiile speciale pentru personalul din penitenciare au fost eliminate prin frauda. În vreme ce în toata Europa militarii, politistii si personalul din penitenciare beneficiaza de conditii speciale de pensionare în Romania Guvernul considera ca un om poate sa lucreze într-un penitenciar dupa varsta de 55 de ani. Este imposibil si este inuman. Sistemul de pensii pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala trebuie sa fie mentinut. Sute de mii de ore suplimentare sunt neplatite. Legile care interzic plata acestor ore splimentare ignora faptul ca detinutii trebuie paziti, supravegheati sau educati 24 de ore pe zi. Fara pauze si fara recuperari. Asta înseamna lucru în schimburi si sute de mii de ore suplimentare în conditiile celor peste 3.000 de posturi vacante. Sunt sute de mii de ore petrecute de oameni liberi în detentie. Orele suplimentare trebuie platite. Angajatii din penitenciare lucreaza în conditii mizere. 15% din bugetul Administratiei Penitenciarelor ar fi trebuit cheltuit în scopul îmbunatatirii acestor conditii. Niciodata însa nu s-au gasit bani pentru personal. Majoritatea penitenciarelor se prabusesc din lipsa reparatiilor si a investitiilor, iar bani pentru logistica si dotari nu exista. Pe acest fond 15.000 de detinuti aflati în penitenciare din Europa vor trebui repatriati pana la finalul anului 2012. Trebuie alocate resursele financiare necesare supravietuirii sistemului penitenciar. Optiunea închiderii portilor nu exista. Sindicalistii din penitenciare sunt împiedicati sa protesteze. Actiunile sindicale sunt oprite prin pretinse alarme de exercitiu, blocarea accesului la sediul organizatiilor sindicale, dezinsectii, comisii de disciplina pentru protestatari si amenintarea liderilor de sindicat în toiul noptii. Guvernul care tolereaza si încurajeaza aceste abuzuri trebuie sa plece împreuna cu cei care-l slujesc”, se arată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

FSANP se solidarizeaza cu actiunile de protest declarate recent de Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP). Începand de azi 11.000 din cei aproape 12.000 de angajati ai penitenciarelor vor purta doliu. “Acest Guvern a ucis statul de drept, economia nationala si admistratia publica. Avem toate motivele”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.