Acasă Uncategorized Bucureşti: Porturi trecute în administrarea autorităţilor publice locale

Bucureşti: Porturi trecute în administrarea autorităţilor publice locale

DISTRIBUIȚI

95057 – 21102010 – Guvernul a aprobat  memorandumul iniţiat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin care porturile Şviniţa, Tişoviţa, Dubova, Gruia, Cetate, Bechet şi terenul portuar în suprafaţă de 14.588 mp din portul Olteniţa vor trece în administrarea autorităţilor publice locale. Decizia privind darea în administrare a infrastructurii portuare a fost luată ca urmare a solicitărilor Consiliului Judeţean Mehedinţi pentru porturile Şviniţa, Tişoviţa, Dubova şi Gruia; a Primăriei Comunei Cetate pentru portul Cetate;

 

 

 

 

 a Primăriei Oraşului Bechet pentru portul Bechet şi Primăriei Olteniţa pentru terenul portuar în suprafaţă de 14.588 mp din portul Olteniţa.

Potrivit memorandumului, toate veniturile obţinute din utilizarea infrastructurii de transport naval vor fi folosite pentru a acoperi cheltuielile de dezvoltare, funcţionare, întreţinere şi reparaţie a infrastructurii respective. În cazul în care veniturile obţinute din utilizarea infrastructurii de transport naval nu sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile de dezvoltare, funcţionare, întreţinere şi reparaţie a infrastructurii respective, autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să asigure acoperirea acestor cheltuieli din bugetele proprii.

Investiţiile, precum şi lucrările de modificare şi modernizare a infrastructurii de transport naval existente se aprobă de către consiliile unităţilor administrativ-teritoriale, cu avizul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. De asemenea, autorităţile au nevoie de avizul Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în cazul în care vor schimbarea totală ori parţială a destinaţiei. MTI are dreptul de a controla administraţia în ceea ce priveşte modul de administrare şi de utilizare a infrastructurii de transport naval.

Demersul se înscrie în strategia Guvernului privind descentralizarea administraţiei publice, oferind autorităţilor locale posibilitatea să gestioneze o resursă extrem de valoroasă pentru dezvoltarea turistică şi comercială a respectivelor localităţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.