Acasă Uncategorized Chisinau: Ambasadorul Marius Lazurca „Romania nu este obiectul campaniei electorale”

Chisinau: Ambasadorul Marius Lazurca „Romania nu este obiectul campaniei electorale”

DISTRIBUIȚI

95343 – 29102010 –  Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, cheamă actorii politici implicaţi în campania electorală să nu facă din ţara vecină, România, un obiect al campaniei electorale, transmite Deca-press.

Potrivit lui Lazurcă, deşi Moldova a înregistrat progrese esenţiale în cale spre integrarea în UE, acum, acest subiect este prea puţin reflectat.

„În ciuda faptului că mai toate forţele politice pledează pentru aceste deziderat, interesul faţă de UE în actuala campanie nu este atât de mult dezbătut. România se vede obiect al acestei campanii. Vrem ca nu numai România, dar nici un stat membru UE, să nu fie obiect în această campanie. De modul în care va decurge această campanie va depinde credibilitatea partidelor politice.  Sper să nu existe consecinţe mai grave decât o simplă mâhnire din partea Românei”, a spus Lazurcă.

Diplomatul susţine că nu s-a adresat doar PCRM, care a acuzat direct ţara vecină de implicare în treburile interne ale Republica Moldova, ci tuturor forţelor politice.

Cât priveşte acuzaţia comuniştilor precum că Alianţa de guvernare a organizat inundaţiile din lunca Prutului din această vara pentru a scăpa oraşul Galaţi, România, de inundaţii, Marius Lazurcă spune că nu poate comenta ceea ce nu a fost.

„Suntem în prezenţa unui neadevăr care nu merită o altă replică decât ridicatul din umeri. Aceste acuzaţii nefondate nu fac bine credibilităţii şi reputaţiei europene a unui partid. Este o absurditate”,  a spus în context Marius Lazurcă. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.