Acasă Uncategorized Constanta: Targ de solutii ecologice la Constanta

Constanta: Targ de solutii ecologice la Constanta

DISTRIBUIȚI

94801 – 13102010 – Ziua Internaţională a Mării Negre este marcată ăn fiecare an de organizatia neguvernamentală Mare Nostrum prin organizarea unor evenimente publice de informare şi conştientizare a cetăţenilor, cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător. O altă activitate, din rândul celor deja propuse, în cadrul ediţiei de anul acesta, este “Târgul de soluţii eco”. Evenimentul va avea loc, în data de 26 octombrie, la Delfinariul din Constanţa, începând cu orele 16.00. Scopul acestuia este de a promova soluţii, la îndemâna oricui, pentru un stil de viaţă prietenos cu mediul.

Concursul se adresează elevilor, din instituţiile de învăţământ constănţene. Fiecare instituţie se poate înscrie, în concurs, cu una, sau mai multe echipe, de maxim zece elevi, coordonate de unul sau mai mulţi profesori. Echipele trebuie să identifice produse/obiecte, din viaţa de zi cu zi, care pot reprezenta o alternativă eco. Domeniile, din care vor fi identificate produsele/obiectele, sunt: gospodărie, loc de muncă (atât pentru munca de birou, cât şi de teren), mediul şcolar etc.

Alternativele eco, propuse de elevi, trebuie să se concretizeze într-un produs/obiect ecologic, care să-l înlocuiască pe cel standard. Acestea trebuie să aibă o aplicabilitate foarte răspândită, în viaţa de zi cu zi, astfel încât oricine să fie capabil să le folosească, depunând un efort minim. Soluţiile eco vor fi însoţite de o descriere a produsului/obiectului final, a principiului de utilizare şi funcţionare, a avantajelor prezentate de folosirea noului produs/obiect, precum şi a aplicabilităţii sale, în viaţa cotidiană.

„În perioada 15 – 20 octombrie 2010 va avea loc o selecţie a celor mai bune alternative eco, criteriile fiind originalitate, aplicabilitate şi creativitate. Echipele, care trec de selecţie, vor avea ocazia de a-şi expune creaţiile, în cadrul unei expoziţii publice, în data de 26 octombrie. Vor fi premiate cele mai bune trei soluţii identificate. De asemenea, toţi participanţii, la expoziţie, vor primi diplome, materiale promoţionale şi vor avea parte de o surpriză, oferită de Mare Nostrum şi Delfinariu”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Înscrierea se realizează exclusiv, pe baza unui formular, până la data de 15 octombrie 2010. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.