Acasă Uncategorized Deva: Prima expozitie de pasari exotice organizata in Romania

Deva: Prima expozitie de pasari exotice organizata in Romania

DISTRIBUIȚI

94704 – 11102010 – Prima ediţie a Expoziţiei Ornitologice Naţionale s-a desfăşurat, de vineri până duminică, la Deva. Manifestarea, prima de acest gen din ţară, a fost organizată de către Asociaţia Ornitologică Română, următoarea acţiune de gen urmând a se desfăşura la Bucureşti, între 3 şi 5 decembrie 2010.

Canari, peruşi, scatii de Venezuela… – Crescătorii de păsări exotice şi-au dat întâlnire la Deva pentru a-şi expune micuţele zburătoare. Au fost prezetate publicului 105 păsări, printr acestea fiind canari de mai multe culori, peruşi, gould – amandine, scatii de Venezuela şi de Mozambic, florinţi sau specii hibride. ”Aceste păsări se găsesc şi pe piaţă, valoarea lor diferind de la specie la alta, preţul unui exemplar variind între 30 şi 150 de euro. Doresc să menţionez că aceste păsările de aici, de la Deva, sunt de expoziţie, fiind diferite de cele de companie prin caracterele lor morfologice, dar şi prin faptul că se respectă toate standardele internaţionale din domeniu. Fiecare pasăre se identifică printr-un inel închis pe un picior, care conţine mai multe informaţii privitoare la anul naşterii, iniţialele crescătorului, un număr de ordine şi sigla asociaţiei. Acest inel se aplică în cel mult zece zile de la naştere, este dintr-un material foarte uşor, care nu se mai poate scoate ulterior, şi este o dovadă a creşterii aceli păsări în cele mai bune condiţii şi cu respectarea standardelor internaţionale din domeniu”, a declarat Cătălin Josan (foto 4), organizatorul expoziţiei.

Spre recunoaşterea internaţională – În momentul de faţă, Asociaţia Ornitologică Română, care s-a înfiinţat în 2009, are 64 de membri şi face primii paşi către recunoaşterea internaţională. ”Am ales Deva pentru desfăşurarea acestei prime expoziţii datorită condiţiilor deosebite oferite pentru organizare. Prin astfel de acţiuni se doreşte intrarea noastră în circuitul naţional şi, apoi, şi în cel internaţional. Totodată, îi vom sprijini şi consilia şi pe începătorii în această pasiune. Scopul nostru principal îl constituie susţinerea şi consolidarea comunităţii de crescători de păsări exotice, cântătoare şi de decor. Pe viitor ne propunem să colaborăm cu alte cluburi din ţară, în vederea constituirii într-o federaţie naţională amplă care, ulterior, să poată adera la Confederaţia Ornitologică Mondială”, a spus Marius Nistor (foto 5), preşedintele Asociaţiei Ornitologice Române. La finalul expoziţiei, cele mai reuşite exemplare au fost premiate, prin agăţarea unei cocarde pe colivie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.