Acasă Uncategorized Giurgiu: Cea mai mai captura de tigari de contrabanda din acest an:...

Giurgiu: Cea mai mai captura de tigari de contrabanda din acest an: 877.000 de pachete

DISTRIBUIȚI

94703 – 11102010 – Politistii de frontiera au descoperit, in doua automarfare conduse de doi greci, 877.000 pachete de tigari, in valoare de peste 7.800.000 lei, aceasta fiind cea mai mare captura de tigari inregistrata de politistii de frontiera in acest an. Soferii celor doua camioane sunt cercetati penal pentru contrabanda si detinere de produse accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate.

In data de 9 octombrie a. c., in jurul orelor 15.30, la P.T.F. Giurgiu Rutier, pe sensul de intrare in tara s-a prezentat grecul Valerios K., in varsta de 53 ani, conducand un autocamion marca MAN incarcat, conform documentelor de insotire a marfii, cu cosmetice din Grecia pentru o firma din Ungaria. Avand suspiciuni cu privire la marfa transportata si in baza analizei de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunse prin metoda „capac”, o cantitate de 450.000 pachete de tigari marca Kaif, pentru care soferul nu poseda documente justificative de provenienta si transport.

Cateva ore mai tarziu, in jurul orelor 19.00, un sofer al unui autocamion inmatriculat in Romania, ajuns in apropierea liniei de control din P.T.F. Giurgiu Rutier, a abandonat masina si a incercat sa fuga spre Bulgaria. Imediat politistii de frontiera au constituit o echipa operativa care a retinut, in zona Podului Giurgiu-Ruse persoana in cauza – grecul Christoforos P., in varsta de 29 ani. La controlul corporal efectuat, asupra barbatului au fost gasite certificatele de inmatriculare si documentele de insotire a marfii care apartin autocamionului din care acesta a fugit. Conform acestora, grecul transporta produse cosmetice (servetele demachiante) din Grecia pentru o firma din Romania. Politistii de frontiera au descoperit, de fapt, ca in autocamion era ascunsa prin metoda „capac”, cantitatea de 427.000 pachete de tigari marca Match, pentru care soferul nu poseda documente justificative de provenienta si transport.

Intreaga cantitate de tigari – 877.000 pachete – in valoare de peste 7.800.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii, iar soferii celor doua camioane sunt cercetati penal pentru contrabanda si detinere de produse accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.