Acasă Uncategorized Galati: Primarul unei comune galatene, cercetat din nou penal pentru luare de...

Galati: Primarul unei comune galatene, cercetat din nou penal pentru luare de mita

DISTRIBUIȚI

94558 – 06102010 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de Vasile Băiculescu, primarul comunei Brăhăşeşti, judeţul Galaţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

În cursul anilor 2009 – 2010, Băiculescu, în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti, a pretins de la administratorii a două societăţi comerciale din judeţul Galaţi, unul dintre aceştia fiind denunţător în cauză, diverse sume de bani care depăşesc 10.000 euro şi efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al comunei. Banii şi lucrările au fost pretinse pentru ca, în calitatea sa de primar al comunei respective, să recepţioneze lucrările executate de cele două firme, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi.

La data de 4 octombrie 2010, Băiculescu a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la persoana denunţătoare suma de 35.000 lei în scopul menţionat mai sus. La data de 5 octombrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Galaţi a hotărât arestarea preventivă a lui pe termen de 29 de zile.

Băiculescu Vasile a mai fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte similare în aceeaşi calitate de primar al comunei Brăhăşeşti, judeţul Galaţi. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.