Acasă Uncategorized Ploiesti: Muzeul National de Istorie prezinta la Ploiesti 13 piese de exxceptie...

Ploiesti: Muzeul National de Istorie prezinta la Ploiesti 13 piese de exxceptie din patrimonial propriu

DISTRIBUIȚI

94860 – 14102010 –  Muzeul Naţional de Istorie a României participă cu treisprezece piese de excepţie din patrimoniul său la cea de a II-a ediţie a expoziţiei “Comorile dacilor – capodopere ale artei aurului antic din Dacia”, organizată în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, care s-a deschis joi la sediul muzeului partener din Ploieşti.

Expoziţia reprezintă o selecţie semnificativă dintre cele mai importante piese tracice şi geto-dacice păstrate în colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României, valori inestimabile ale patrimoniului cultural naţional. Astfel, Muzeul Naţional de Istorie a României aduce în atenţia publicului o serie de piese de valoare excepţională din colecţiile sale, artefacte ce provin din opt mari tezaure sau descoperiri izolate din toate marile provincii istorice ale României, şi anume tezaurele de la Perşinari (com. Văcăreşti, jud. Dâmboviţa), Biia (com. Şona, jud. Alba), Hinova (mun. Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinţi), Stânceşti (com. Mihai Eminescu, jud. Botoşani), Cucuteni (com. Băiceni, jud. Iaşi), Buneşti-Avereşti (com. Buneşti-Avereşti, jud. Vaslui) şi Coţofeneşti (com. Vărbilău, jud. Prahova).

Acest eveniment prilejuieşte revenirea la Ploieşti şi pe meleagurile judeţului Prahova a celei mai faimoase descoperiri arheologice provenite din această parte a ţării. Este vorba de celebrul şi fascinantul coif de aur de la Coţofeneşti. Cu această ocazie, minunata operă a artei orfevrăriei geto-dacice revine pe aceste locuri pentru prima oară după 1929, anul în care omul de afaceri ploieştean Ion Marinescu-Moreanu l-a donat Muzeului Naţional de Antichităţi.

Expoziţia este deschisă publicului până pe 31 octombrie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.