Acasă Uncategorized Radauti Prut: Prinsi de vamesi cu 110.000 lei ascunsi sub bancheta din...

Radauti Prut: Prinsi de vamesi cu 110.000 lei ascunsi sub bancheta din spate

DISTRIBUIȚI

94895 – 15102010 –   Vameşii de la Biroului Vamal de Frontieră Rădăuţi Prut şi cei de la Postul vamal Lipcani (din Republica Moldova) au descoperit ascunsă şi nedeclarată suma de 110.000 lei asupra unor persoane din Republica Moldova.

Vineri dimineaţa, la Biroul Vamal de Frontieră Rădăuţi Prut, pe sensul de intrare în ţară, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Rădăuţi Prut şi Postului vamal Lipcani (Republica Moldova) au oprit pentru control un autoturism marca “BMW”, în care se aflau P. Dorin şi P. Grigore, cetăţeni din Republica Moldova. În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului de inspectorii vamali români şi moldoveni, s-au decoperit sub bancheta din spate 110.000 lei.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele fizice pot introduce sau scoate în/din Comunitatea Europeană instrumente de plată în valută şi în monedă naţională (leu) sub formă de numerar, fiind obligate să declare, în scris, autorităţii vamale române, instrumentele de plată sub formă de numerar aflate asupra lor, care sunt egale sau depăşesc echivalentul a 10.000 euro/persoană. Nedeclararea sau declararea eronată la autorităţile vamale române a instrumentelor de plată sub formă de numerar, în valută şi/sau în monedă naţională (leu), pe care persoanele fizice le au asupra lor la intrarea/ieşirea în/din Comunitatea Europeană şi care depăşesc limitele stabilite prin norme, constituie contravenţie şi se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare.

          Inspectorii vamali au întocmit adeverinţă de reţinere a sumelor în vederea confiscării şi prroces verbal de contravenţie persoanelor implicate, iar cercetările continuă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.