Acasă Uncategorized Roman: Un politist protesteaza cu furca-n gat

Roman: Un politist protesteaza cu furca-n gat

DISTRIBUIȚI

95129 – 22102010 – Poliţistul romaşcan Ioan Cănărău, şeful filialei nemţene a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) a apelat la o formă inedită de protest, acceptând să fie fotografiat în timp ce avea o furcă îndreptată spre gît. Prin gestul său, sindicalistul vrea să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei în care se află agenţii de poliţie nemţeni, cărora le-a ajuns cuţitul la os. Pe lîngă problemele de ordin financiar, liderul SNAP mai are o nemulţumire, şi anume proasta legislaţie în ceea ce priveşte infracţiunea de ultraj.

În acest sens, omul legii a dat ca exemplu cazul lui Ioan Băbuţă, tânărul din comuna Doljeşti, pe care a fost nevoit să-l împuşte după ce l-a atacat cu o furcă. Ei bine, din cauza legislaţiei permisive, Băbuţă a scăpat în urmă cu două zile din spital, fără ca procurorii să poată lua măsura reţinerii sale. Motivul este simplu, şi anume faptul că în cazul infracţiunii de ultraj măsura arestării preventive se ia doar dacă omul legii suferă leziuni.

„Este o formă de protest prin care dorim să tragem un semnal de alarmă conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi celorlalte instituţii abilitate în acest sens, cu privire la faptul că agenţii de poliţie sînt foarte nemulţumiţi. Nouă ni se cere să fim responsabili, să respectăm ordinele şi dispoziţiile, să avem o ţinută corespunzătoare pe timpul executării serviciului. Ni s-a cerut şi am respectat toate aceste cerinţe, însă am primit în schimb salarii mai mici. Indicii de salarizare, prevăzuţi în noua lege, sunt o bătaie de joc la adresa agenţilor de poliţie. Am ajuns să împrumutăm bani de la rude sau de la prieteni ca să ne plătim datoriile. Am colegi care rămîn fără nici un leu din leafă şi trăiesc din mila părinţilor. Vrem ca autorităţile să înţeleagă problemele noastre. În toată ţara agenţii de poliţie stau pe un butoi cu pulbere, iar situaţia este disperată. Am avut o întîlnire cu domnul comisar şef Aurelian Vasea Şoric, şeful Poliţiei Neamţ, căruia i-au fost aduse la cunoştinţă problemele agenţilor. Domnul comandant ne-a ascultat şi a promis că transmite mesajul nostru mai departe la Bucureşti“, a declarat Ioan Cănărău. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.