Acasă Uncategorized Targu Mures: Primaria Targu Mures da in judecata Ministerul Mediului

Targu Mures: Primaria Targu Mures da in judecata Ministerul Mediului

DISTRIBUIȚI

94799 – 13102010 – Proiectul Primariei Targu Mures pentru realizarea drumului de legatura Spital-Livezeni mai are de asteptat. Nu numai pentru ca este blocat in instanta, dar nici macar nu a primit avizul de mediu de la Ministerul Mediului, condus de Laszlo Borbely pentru scoaterea din circuitul forestier a 7 hectare de padure. Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea a declarat marti, citat de Citynews, ca din aceasta cauza va da in judecata Ministerul Mediului.

„Dupa 59 de zile nu am primit nimic de la Ministerul Mediului. S-a respins acordul de mediu pentru drumul prin padure. E foarte greu sa calific decat un gest rautacios, neprofesionist, abuziv si in dispretul targumuresenilor. Nu poti sa respingi un proiect si o documentatie depusa, se poate dispune reanalizarea dar nu respingerea. Este o aprobare de Consiliu Local si de aceea consider ca decizia a fost luata impotriva targumuresenilor. Nu pot sa cred ca traim in aceste vremuri cu asttel de incompetenti. Razbunarea este impotriva targumursenilor. Voi da in judecata ministerul Mediului pentru ca alta solutie nu am. Nu imi lipseste nicio documemtatie. Daca eram ministru puneam eu virgula acolo unde trebuia. Voi explica targumursenilor acest lucru, care sunt motivele pentru blocarea acestui proiect. Dupa 60 de zile primesc raspuns de la directorul general adjunct pus de ministrul Mediului”, a declarat primarul Dorin Florea.

Potrivit directorului Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, Danut Stefanescu, si proiectul de mediu, aprobat de APM Mures a fost respins de prima instanta din Targu Mures care a judecat procesul dintre agentia de mediu si Asociatia Valea Soarelui. Aceasta din urma   a contestat in instanta avizul de mediu acordat de APM Mures pentru crearea drumului de legatura Spital-Livezeni. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.