Acasă Uncategorized Arad: De şase ori mai mulţi bani pentru impaduriri in 2010 decât...

Arad: De şase ori mai mulţi bani pentru impaduriri in 2010 decât în anul 2009”

DISTRIBUIȚI

95496 – 04112010 –  Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, s-a întâlnit, joi, în judeţul Arad, cu primarii şi reprezentanţii instituţiilor subordonate  MMP şi pentru a inaugura staţia de epurare a apei, realizată prin proiectul ISPA.

„În acest an de recesiune am dat aproximativ de două ori mai mulţi bani în investiţii de mediu. Vreau să felicit Consiliul Judeţean, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară şi autorităţile locale pentru că judeţul Arad e unul din primele care a accesat ambele proiecte majore în cadrul POS, atât pentru ape cât şi pentru managementul deşeurilor”, a subliniat ministrul.

De asemenea, László Borbély a amintit că “prin AFM vor fi fonduri pentru decontaminarea siturilor cu probleme.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţat că „MMP va demara o analiză tehnică cu privire la problematica grăsimii şi a nămolului în procedura de epurare. Nu e permis ca în România să avem reglementări de zece ori mai stricte decât în alte ţări europene”.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a menţionat că „în ceea ce priveşte programul Casa Verde, Aradul e între primele judeţe la numărul dosarelor depuse şi mă bucură că majoritatea au fost aprobate”. De asemenea, ministrul a subliniat că „pentru acţiunile de împăduriri, în 2010, există de şase ori mai mulţi bani decât în anul 2009”.

Referitor la taxa auto, ministrul Mediului şi Pădurilor a menţionat că nu vor fi schimbări spectaculoase în afara introducerii taxei pentru autoturismele Euro 5.

În ceea ce priveşte Cetatea Aradului, ministrul a anunţat că “după 20 de ani de tărăgănări, ieri s-a decis în Guvern trecerea Cetăţii din Arad din proprietatea MAPN în proprietatea primăriei. E nevoie de mari investiţii, şi sper că Cetatea va deveni brandul Aradului”. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.