Acasă Uncategorized Bucuresti: Traian Basescu: Decizia Curtii Constitutionale privind anularea angajarii rapunderii Guvernului este...

Bucuresti: Traian Basescu: Decizia Curtii Constitutionale privind anularea angajarii rapunderii Guvernului este neclara

DISTRIBUIȚI

95495 – 04112010 –  Decizia Curţii Constituţionale legată de angajarea ra spunderii Guvernului pe Legea Educaţiei a produs o oarecare emoţie şi este încă neclară, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu, la postul public de radio. Şeful statului a confirmat că a purtat discuţii atât cu premierul Emil Boc cât şi cu vicepremierul Marko Bela după decizia Curţii. Totodată, preşedintele a ţinut să precizeze că aşteaptă motivarea deciziei luate de judecători, în urma căreia angajarea răspunderii ar putea să nu fie anulată.

 

 

 

 

„Decizia – după părerea mea încă necalară a Curţii Constituţionale – a produs o oarecare emoţie. Poate fi constatat un conflict, deşi legea trimisă în Parlament este a Guvernului. Ar fi Guvernul în conflict cu el însuşi că e aceeaşi lege”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele susţine că nu se poate pronunţa încă asupra deciziei, întrucât aşteaptă să vadă motivarea ei. Traian Băsescu a dat exemplu o altă decizie a CCR privind salarizarea magistraţilor, care însă nu a dus la anularea hotărârilor judecătoreşti.

„Trebuie să avem răbdare până vom citi decizia Curţii Constituţionale. Eu am experienţa unei alte judecăţi a Curţii Constituţionale tot pe o temă de conflict între puterile statului, când eu am iniţiat acţiunea la Curte legat de salarizarea magistraţilor. Şi atunci, CCR a constatat conflictul între puterile statului, dar salarizarea magistraţilor a continuat, conform hotărârii judecătoreşti”, a spus şeful statului.

Întrebat dacă decizia luată de judecătorii CCR are vreun impact asupra relaţiei dintre partidele aflate în arcul guvernamental, Traian Băsescu a declarat că este „un test puternic pentru soliditatea coaliţiei”. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.