Acasă Uncategorized Bălţi, Republica Moldova: Ziua Naţională a României va fi marcată la Bălţi

Bălţi, Republica Moldova: Ziua Naţională a României va fi marcată la Bălţi

DISTRIBUIȚI

96175 – 25112010 – Consulatul general al României la Bălţi a anunţat că va organiza o serie de evenimente culturale în contextul marcării Zilei Naţionale a României în „capitala de nord” a Republicii Moldova, informează Deca-press.

Potrivit agendei, la 1 decembrie, orele 17.00, va fi deschis Salonului de carte românească, în foaierul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, care va fi funcţional trei zile. În cadrul acestui eveniment va fi prezentat romanul „Aparatorii”, publicat de consulul Radu Ciobotea la Editura „Cartea românească”. Acţiunea descrisă în roman se petrece în Moldova, în epoca lui Ştefan cel Mare.

Tot la 1 decembrie pe scena teatrului local va fi prezentat spectacolul „Chiriţa şi ceilalţi”. Spectacolul este regizat de Ovidiu Lazar, constituind un extraordinar recital de muzica si text, realizat de actorul român Petru Ciubotaru.

La 2 decembrie, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi va oferi publicului comedia „Ivan Turbinca” , în regia artistului emerit Anatol Racilă.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, la 3 decembrie, la cinematograful „Patria” din Bălţi va fi prezentată în premieră pelicula de succes „Nunta în Basarabia”. Premiera va avea loc la ora 16.30, iar filmul va fi prezentat de către o echipă de realizatori şi actori. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.