Acasă Uncategorized Bucuresti: Angajatii din invatamant risca sa ramana fara bani de Sarbatori

Bucuresti: Angajatii din invatamant risca sa ramana fara bani de Sarbatori

DISTRIBUIȚI

95942 – 18112010 – Proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2010 prevede că fondul de salarii pentru învăţământul preuniversitar a fost redus cu 247.112. 000 lei, informează Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). De la începutul anului, bugetul de salarii pentru angajaţii din învăţământ a fost redus cu 1, 3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că plata integrală a salariilor este pusă în pericol pentru luna decembrie 2010. Potrivit aceluiaşi proiect de act normativ, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va pierde 40 de milioane de lei.

FSLI consideră că diminuarea bugetului, alocat iniţial sistemului de învăţământ, demonstrează un dezinteres total din partea Guvernului faţă de angajaţii din învăţământ, elevi, şcoli. 

Decizia Guvernului de a reduce fondurile destinate cheltuielilor de personal este revoltătoare. Există riscul major ca salariaţii din învăţământ să rămână fără bani, chiar de Sărbători, pentru că sumele alocate salariilor pentru luna decembrie sunt mai mici cu 24%, faţă de cât ar fi nevoie. Este dureros ceea ce se întâmplă în acest moment şi Guvernul dă, încă o dată, dovadă de dispreţ faţă de această categorie profesională”, a declarat preşedinte FSLI, Simion Hancescu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.