Acasă Uncategorized Bucuresti: Divortul se va putea face fara proces la tribunal

Bucuresti: Divortul se va putea face fara proces la tribunal

DISTRIBUIȚI

95816 – 15112010 – Desfacerea casatoriei se va putea face, in curand, de catre ofiterul de stare civila, fara a mai fi necesar un proces in fata instantelor de judecata. Procedura va fi valabila in anumite conditii prevazute de lege, avand in vedere ca, luna viitoare, Codul Familiei se va modifica, urmand sa contina articole noi, care vizeaza urgentarea solutionarii proceselor.

Astfel, daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort, potrivit legii, informeaza directorul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Mures, Codruta Sav.

„Cererea de divort se depune de soti impreuna. Ofiterul de stare civila/notarul public inregistreaza cererea si le acorda un termen de 30 de zile pentru eventuala retragere a cererii de divort. La expirarea acestui termen, ofiterul de stare civila/notarul public verifica daca sotii staruie sa divorteze si daca consimtamantul lor este liber si neviciat. Daca sotii staruie in divort, ofiterul de stare civila/notarul public elibereaza certificatul de divort fara sa faca vreo mentiune cu privire la culpa sotilor”, a informat Codruta Sava, care a aratat si in ce imprejurari se poate respinge cererea de divort. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.