Acasă Uncategorized Bucuresti: “Doneaza sange! Fii erou!”

Bucuresti: “Doneaza sange! Fii erou!”

DISTRIBUIȚI

95587 – 08112010 – La Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila se desfăşoară o campanie de donare de sânge organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti. Campania “Donează sânge! Fii erou!” se desfăşoară în perioada 8-12 noiembrie, în intervalul orar 8.30- 12.30.

Persoanele care doresc să doneze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă între 18 şi 60 de ani, greutate: 50-100 kg (femei) şi 60-110 kg (bărbaţi), iar tensiune arterială sistolică între 110 şi 180 mmHg.

Este interzisă donarea în cazul celor ce suferă sau au suferit de următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, HIV, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie cu peste (-) 6 dioptrii. De asemenea, este obligatoriu ca donatorii să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele şase luni, să nu fie în perioada sarcinii, a lăuziei sau cea menstruală, să nu fi consumat băuturi alcoolice sau medicamente în ultimele 48 de ore, să nu fi donat sânge cu mai puţin de 72 de zile în urmă. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.