Acasă Uncategorized Bucuresti: Fostul manager al Maternitatii Giulesti, la Parchetul General

Bucuresti: Fostul manager al Maternitatii Giulesti, la Parchetul General

DISTRIBUIȚI

96191 – 26112010 – Fostul director al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, suspendat din funcţie în urma incendiului produs pe 16 august, s-a prezentat vineri la Parchetul General. Bogdan Marinescu a fost pus sub învinuire de procurori pentru că nu a efectuat demersuri pentru înfiinţarea în cadrul unităţii spitaliceşti a Serviciului Intern de Prevenire şi Protecţie. Parchetul General a finalizat ancheta în acest caz, urmând să trimită dosarul în instanţă, după ce toţi inculpaţii vor lua la cunoştinţă probele strânse de procurori.

 

 

 

 

 

Prima care a trecut pe la Parchet a fost asistenta Florentina Cârstea, acuzată de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, ea stând după gratii două luni.

În cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinut iniţial de procurori şi şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu”, Vasile Dima, însă el nu a fost arestat preventiv.

Parchetul a dispus începerea urmăririi penale şi împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.